Torek
, 16. julij 2024
Delo home
Neomejen dostop | že od 9,99€
Delo home
Novice
Gospodarstvo
Delov poslovni center
Šport
Kultura
Mnenja
Magazin
Sobotna priloga
Nedelo
D podkasti
Tiskane izdaje
Prijava
Rubrike
Podkasti
E-novice
Naročnine
Novice
Slovenija
Evropa izbira
EU 20 let
Lokalno
Svet
Znanoteh
Okolje
Črna kronika
Gospodarstvo
Novice
Like
Next
Kariera
Avstrijska Koroška
Delov poslovni center
Energetika 2024
Kapitalski trgi 2024
Podjetniške zvezde 2024
Zdravje 2024
Izvozniki 2024
Mobilnost 2024
Šport 2024
Gradbeništvo 2024
Šport
Nogomet
Euro 2024
Košarka
Zimski športi
Kolesarstvo
Tenis
Rokomet
Drugi športi
Šport zasebno
Športne stave
Kultura
Glasba
Film & TV
Oder
Knjiga
Ocene
Vizualna umetnost
Kresnik
Mnenja
Komentarji
Kolumne
Gostujoče pero
Pisma bralcev
Od srede do srede
Magazin
Svet so ljudje
Zanimivosti
Potovanja
Avtomobilno
Dobro jutro
Generacija+
Sobotna priloga
Nedelo
D podkasti
Tiskane izdaje
Dober dan!
Hitre povezave
Moje naročnine
Naročila
Prosti čas
|
Kulinarika
Kuhalnica
Yes, sir!
Sir je eno redkih živil, ki je lahko brez posebne priprave samostojni obrok.
Prosti čas
|
Kulinarika
Kulinarika
Postrezite si z najbolj priročnimi kuharskimi nasveti
Odprta kuhinja je kulinarični portal, ki vam vsakodnevno servira kulinarični navdih.
Prosti čas
|
Kulinarika
Lokalna hrana
Kako dobro poznate slovensko kulinariko?
Slovenija je pokrajinsko pestra v več pogledih, tudi kulinaričnem.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Enolončnice, ki jih vsi radi kuhamo
Teden bomo zajeli s polno žlico občutka po domačem, okusnem in skuhanem v enem loncu. Dober tek!
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Do abrahama bi rad stal ob boku Tabascu
Zgodba o tem, kako te lahko jasna vizija iz sicer poraženega povratnika na kmetijo svojih staršev popelje do pravega frika v poslu.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Hitre, domače in preproste jedi
Kuhamo za veliko energije in dobre volje. Želimo vam dober tek in dober teden!
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Kremne rezine po starem receptu
Na Bledu jih pripravljajo vse od leta 1953. Odpravili pa smo se še pod Homanovo lipo v Škofjo Loko, kjer imajo kremne rezine tudi dolgo tradicijo.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Tri najboljše v Evropi, ki jih lahko obiščete v naši bližini
Verjetno ste najprej pomislili, da vas vodimo v Italijo, ki se res lahko pohvali z najboljšimi picerijami, a tokrat smo jih našli drugje.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Hrane ni lahko prodajati, kajti ljudje jo morajo najprej pokusiti
Blagovna znamka Orgo se je na tržišču pozicionirala s šampinjoni. Danes jih le še predelujejo, znamka pa se širi z butičnimi vložninami.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Kremne rezine po starem receptu
Na Bledu jih pripravljajo vse od leta 1953. Odpravili pa smo se še pod Homanovo lipo v Škofjo Loko, kjer imajo kremne rezine tudi dolgo tradicijo.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Tri najboljše v Evropi, ki jih lahko obiščete v naši bližini
Verjetno ste najprej pomislili, da vas vodimo v Italijo, ki se res lahko pohvali z najboljšimi picerijami, a tokrat smo jih našli drugje.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Hrane ni lahko prodajati, kajti ljudje jo morajo najprej pokusiti
Blagovna znamka Orgo se je na tržišču pozicionirala s šampinjoni. Danes jih le še predelujejo, znamka pa se širi z butičnimi vložninami.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Načini, kako ga rešiti
Na videz »pokvarjeno« mleko lahko namreč rešimo na več načinov. Pretvorimo ga lahko v druge jedi, kajti škoda bi bilo, da bi romalo v lijak.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Enolončnica s fižolom in krompirjem, ki jo spečemo v pečici
Trenutno ena naših najboljših jedi iz enega lonca je bogatega okusa in zelo krepčilna jed. Kot nalašč za jesenske dni.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Kako se naredi mojstrsko marmelado
Kmetija Pavlovič ima zgodbo, staro že vsaj sto let. Sprva je šlo za klasičen primer kmetovanja, dokler se niso generacije zamenjale.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Tiramisu iz restavracije, kjer so prvi pripravili ta desert
Vas zanima, kdo je izumil tiramisu in kakšno je originalno ime tega posladka?
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Najboljše jedi z bučo in drugimi jesenskimi povrtninami
Kaj za kosilo? Da ne bo dilem, vas na Odprti kuhinji vsak teden pričaka jedilnik z okusnimi in preprostimi recepti.
Prosti čas
|
Kulinarika
Dobro jutro
Zakuske
Kozjanci in vsi drugi ljudje dobrega srca bodo brez otvoritvenih zakusk gotovo preživeli. Poskrbimo, da bomo preživeli kot Ljudje.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Kjer nastaja skuta, ki vedno prejme zlato medaljo
Orehova vas, kmetija Hecl. Kako jogurti, siri in skuta s tega dvorišča pridejo po vsej Sloveniji?
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Namigi za okusna kosila, za katera ne boste odšteli veliko denarja
Kosila so lahko pravi izziv. Pa ne le, ko hujšamo. S pametnim načrtovanjem in izborom sestavin lahko prihranimo nekaj denarja.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
3 ideje za manj zavržene hrane
Trajnostno delovanje počasi pronica v vse pore našega življenja.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Kamnik, slovenski Bamberg
Obiskali smo butični pivovarni v v Kamniku, Maister Brewery in eksperimentalno Barut Brewing and Blending
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Sedem kosil, ki jih Slovenci naravnost obožujemo
Od vseslovenskih do lokalnih klasik, ki pa jih enostavno morate pripraviti prav vsi. Dober tek in dober teden vam želimo!
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Če želite, da otroci razvijejo te 4 veščine, jih vključite v kuhanje
Če otroci pomagajo pripraviti obrok, je bolj verjetno, da ga bodo tudi pojedli. Kot da to ni dovolj velika nagrada za starše, se otroci s kuhanjem tudi učijo.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Tri ideje za okusno kosilo, ko ste na tesnem s časom
Na delovnem mestu v povprečju preživite 8600 dni. To je četrtina vašega življenja in približno 8600 odločitev, kaj boste jedli za dopoldansko malico ali kosilo.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Pol ure za kosilo
Se tudi vam nenehno mudi? Kosilo je lahko vseeno dobro in zadovoljujoče.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Dvoboj na nož: japonski santoku proti šefovemu nožu
Šefov nož in nož santoku. Največja in najbolj vsestranska med kuhinjskimi noži.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Hitro pripravljena in poceni kosila
S skrbnim načrtovanjem tedenske kuharije lahko kuhamo veliko bolj navdušujoče, hkrati pa privarčujemo.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Kosila, ki jih jemo vedno znova
Brez dobre bolonjske ne mine mesec, brez dobre paradižnikove jedi pa si te dni ne predstavljamo kosila.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Kosila, ki jih morate skuhati avgusta
Poletne kuharske ideje bodo olajšale vsakodnevno zabavo med lonci. Želimo vam dober tek in dober teden!
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Hitro pripravljena in poceni kosila
S skrbnim načrtovanjem tedenske kuharije lahko kuhamo veliko bolj navdušujoče, hkrati pa privarčujemo.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Kosila, ki jih jemo vedno znova
Brez dobre bolonjske ne mine mesec, brez dobre paradižnikove jedi pa si te dni ne predstavljamo kosila.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Kosila, ki jih morate skuhati avgusta
Poletne kuharske ideje bodo olajšale vsakodnevno zabavo med lonci. Želimo vam dober tek in dober teden!
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Odlične jedi, pripravljene z malo truda
Dobre in enostavne jedi vsak dan v tednu. Ne pozabite še na ščepec lastne ustvarjalnosti.
Prosti čas
|
Kulinarika
ODPRTA KUHINJA
Video: Polnjene bučke na pečenem paradižniku
Če nimamo zeliščnega kremnega sirčka, nič lažjega: navadnemu dodamo sveža zelišča, teh pa je zdaj v izobilju.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Video: Rulada donavski valovi
Priljubljena različica peciva, ki ga režemo na kocke, tokrat v zviti obliki, namesto višenj pa ribez.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Uporaba kajmaka, kakršne še ne poznate
Ta sveži sir z lahno, mazljivo, kremasto teksturo najpogosteje povezujemo s pleskavicami in čevapčiči, ki se jim odlično prilega.
Prosti čas
|
Kulinarika
Dobro jutro
Zamorec v srajci
To ni recept za najboljšo sladico na svetu, niti predlog za njegovo novo ime.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Belokranjska pogača pridne vrtnarke
Belokranjska pogača je nizek ploščat kruh okrog­le oblike, premazan z jajcem in posut s kumino ter grobo soljo.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Hitro, sezonsko in osvežilno
Vedno bolj vroče postaja, zato se pripravi hrane posvečamo manj kot običajno.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Hotel Triglav z Restavracijo 1906
Hotel Triglav z Restavracijo 1906 nam predstavi najbolj opevano turistično lokacijo v Sloveniji drugače, kot smo je vajeni.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Poletno razpoložena kosila
Nov teden in nove ideje za kosila, ki polepšajo dan. Dober tek, želimo!
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Poletna kosila, ki jih obožujemo
Poletje se je začelo in šole bodo zaprle svoja vrata, zato je čas za tisto pravo vzdušje, ki ga prinesejo morje, sonce in vonj po tipičnih jedeh.
Prosti čas
|
Kulinarika
Vredno branja
Za vsakega nekaj dobrega
Ker bo teden bolj deževen, naj bo vsaj hrana nekoliko bolj sončna in razveseljujoča.
Arhiv kategorije "Kulinarika"
Predstavitvene vsebine
Delov poslovni center
|
Mobilnost 2024
Vredno branja
VIDEO: Samo domišljija nas lahko omejuje pri napredku
S peto generacijo mobilnih komunikacij so se odprle neskončne možnosti za inovacije. Kako je to videti v praksi, smo preverili v laboratoriju INO.LAB.
Novice
|
Znanoteh
Prvorazredni telefon HONOR Magic6 Pro
Kako posneti najboljše fotografije pri šibki svetlobi
V sodobnem svetu, kjer se tehnologija nenehno izboljšuje, so pametni telefoni postali naša nepogrešljiva orodja za zajemanje pomembnih trenutkov.
Magazin
|
Avtomobilno
Vredno branja
»Veliki medved« prvič na voljo tudi kot zmogljiv priključni hibrid
Nova generacija modela Kodiaq je nasledila priljubljenega Škodinega »velikega medveda«, ki si je od leta 2016 prislužil več kot štirideset mednarodnih nagrad.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Odličnost v implantologiji: zakaj imamo danes tako dobre rezultate
Kar se danes dogaja na področju implantologije, je bilo še pred leti nepredstavljivo. Na poti odličnosti izstopa strokovnjak iz Zagreba, dr. Zdenko Trampuš.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Idealna ali napačna odločitev?
Med najučinkovitejšimi sistemi je IR-ogrevanje, ki je lahko optimalen za glavni način ogrevanja novogradenj in drugih dobro izoliranih objektov.
Kultura
|
Knjiga
Vredno branja
Pridružite se in uživajte v najboljših knjigah in člankih: samo za 1 EUR
Kako uspešno bo to poletje, je odvisno tudi od tega, koliko dobrih knjig in člankov boste prebrali. Izkoristite poletno ponudbo Dela in Mladinske knjige.
Kultura
|
Knjiga
Vredno branja
Odkrijte poletno ponudbo: vrhunsko poletno branje za samo 1 EUR
Poleti imamo končno malce več časa, da se lahko posvetimo svojim najljubšim knjigam, revijam in časopisom. Ste že izbrali svoje letošnje naslove?
Magazin
|
Zanimivosti
Kosilo
Tedenski jedilnik: vsak teden sveže ideje
Nikoli več vam ne bo zmanjkalo idej za kosilo. Vsak ponedeljek vas čaka jedilnik, ki bo popestril vaše kulinarično ustvarjanje.