Neomejen dostop | že od 9,99€
Narastki in njim podobne dobrote, ki so zložene v pekaču in spečene v pečici so mi že od nekdaj zelo pri srcu.
Tako zelo se vedno veselim končnega izida in degustacije po tem, ko vse lepo zložim v pekač in ga porinem v pečico nato pa ob pospravljanju kuhinje pričakujem končni izid.
Jedi, ki so pripravljene na takšen način se mi zdijo izjemno praktične, ker običajno zaobjamemo in skombiniramo poljuben nabor živil po naši želji in potrebah, sestavimo nekakšno zloženko, prelijemo običajno z jajci in že imamo na krožniku krasen obrok.
Tokrat se bomo lotili ohrovtovega narastka z mletim mesom, obogatili pa ga bomo še s plastjo gob in nekaj druge zelenjave, za bogatejši in polnejši okus pa bomo vse skupaj potresli še z nekaj sira in prelili z jajci in nekaj smetane.
Naš obrok bo torej v beljakovinsko zelenjavni maniri in nam lahko služi za zdravo kosilo ali pa tudi za večerjo.
Olje(olivno)
Manjša ohrovtova glava
Steblo pora
Pol čebule
2 stroka česna
Pol kg mletega mesa
1 naribano korenje
Sol, poper, mleta paprika
Peteršilj
Nekaj pesti šampinjonov
50 g sira z modro plesnijo
Jajce
1 dl sladke smetane
Ribani sir
Operemo liste ohrovta in jih potopimo za kratek čas v vrelo vodo. Lotimo se priprave mesa. Na olju prepražimo sesekljano čebulo in por. Dodamo mleto meso, korenje, sesekljan peteršilj in začinimo po okusu. Vse skupaj malo ohladimo. Na pomaščen pekač zložimo polovico ohrovtovih listov.
Čez njih potresemo polovico mesa. Na ta sloj naložimo gobe. Potresemo jih s sirom z modro plesnijo, česnom in peteršiljem. Sledi zopet mesna plast nato pa še zadnja ohrovtova plast. Vse skupaj potresemo s sirom in prelijemo z jajci, ki smo jih zmešali s smetano. Vse skupaj pečemo pri temperaturi 180 stopinj kakih 20 do 25 minut.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji