Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Izraelske sile ubile dva novinarja Al Džazire

Izraelska vojska je v zadnjih mesecih ubila že preko sto medijskih delavcev.
Novinar Al Jazeere Ismail al Gul in njegov snemalec Rami al Refe sta bila ubita v izraelskem napadu. FOTO:  Ayman Al Hassi/Reuters
Novinar Al Jazeere Ismail al Gul in njegov snemalec Rami al Refe sta bila ubita v izraelskem napadu. FOTO:  Ayman Al Hassi/Reuters
STA
31. 7. 2024 | 18:51
31. 7. 2024 | 18:52
2:12

V izraelskem napadu na mesto Gaza sta bila danes ubita dva novinarja katarske televizije Al Jazeera. Kot je pojasnila televizija, sta bila novinarja ubita v napadu na njun avtomobil. Tako na vozilu kot jopičih, ki sta ju nosila novinarja, so sicer bile oznake Press.

»Novinar Al Jazeere Ismail al Gul in njegov snemalec Rami al Refe sta bila ubita v izraelskem napadu na območju Gaze,« je sporočila Al Jazeera in obsodila nov izraelski napad na predstavnike medijev v Gazi.

V izraelskih napadih na Gazo sta bila že pred tem ubita dva novinarja Al Jazeere. Tarča napadov je bila tudi tamkajšnja pisarna televizije, Al Jazeera pa je Izrael obtožila, da sistematično izvaja napade na njene uslužbence v palestinski enklavi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Od začetka vojne v Gazi 7. oktobra lani je Al Jazeera neprekinjeno poročala o izraelskih napadih. Izrael je medtem dlje časa televizijo obtoževal, da o vojni poroča pristransko, maja pa ji je tudi prepovedal oddajanje na območju Izraela.

Po podatkih Odbora za zaščito novinarjev (CPJ) s sedežem v New Yorku je bilo od začetka vojne v Gazi do 5. julija ubitih 108 medijskih delavcev. Po navedbah palestinskih oblasti v Gazi pa je bilo od 7. oktobra v enklavi ubitih več kot 165 palestinskih novinarjev.

Od začetka vojne so sicer izraelske sile v Gazi po najnovejših podatkih tamkajšnjih palestinskih oblasti ubile najmanj 39.445 ljudi, še 91.073 je bilo ranjenih. Samo v zadnjih 24 urah je bilo v enklavi ubitih 45 ljudi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine