Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

V Gazi umira tudi novinarstvo

Vsak dan umre kakšen novinar, v nevarnosti tudi njihovi družinski člani.
Snemalec Samer abu Daka, ubit med izraelskim bombardiranjem Gaze, je delal za katarsko televizijo Al Džazira. FOTO: Basam Masud/Reuters
Snemalec Samer abu Daka, ubit med izraelskim bombardiranjem Gaze, je delal za katarsko televizijo Al Džazira. FOTO: Basam Masud/Reuters
19. 12. 2023 | 18:15
4:36

V nadaljevanju preberite:

Iz Gaze spremljamo pretresljiva poročila o mrtvih otrocih, porušeni infrastrukturi in bežečih ljudeh, toda med mrtvimi je vse več tudi tistih, ki nam o grozotah poročajo. Po nekaterih podatkih je v Gazi umrlo že skoraj sto novinarjev.

Eden zadnjih ubitih novinarjev je Abdulah Alvan. Življenje je izgubil v ponedeljek v napadu na Džabalijo, mesto na severu palestinske enklave.​​​​​​ Isti dan je bila v izraelskem napadu na njen dom v begunskem taborišču Nusejrat v osrednji Gazi ubita novinarka Hanen al Kaštan.

Dan za dnem tako umirajo novinarji, ki so za svoje poslanstvo plačali največjo ceno. Precej je odmevala tudi smrt snemalca Samerja abu Dake prejšnji petek. Ubit je bil v izraelskem napadu, ravno ko je poročal iz šole v Han Junisu. Hkrati je bil ranjen njegov sodelavec, ki je v enem od prejšnjih napadov izgubil ženo in otroka.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine