Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Zobozdravniki so proti ukinitvi nekaterih doplačil

ZZZS je prenovil model plačevanja. Zaradi tega bodo po mnenju zobozdravnikov storitve v javnem zobozdravstvu še manj dostopne.
Ker ne bo več doplačil pacientov iz žepa, bo endodontsko zdravljenje (strojno), s katerim rešijo mnogo zob, težje dostopno, čakalne dobe v javnem zobozdravstvu pa se bodo podaljšale, opozarjajo zobozdravniki.

FOTO: Dejan Javornik/DELO
Ker ne bo več doplačil pacientov iz žepa, bo endodontsko zdravljenje (strojno), s katerim rešijo mnogo zob, težje dostopno, čakalne dobe v javnem zobozdravstvu pa se bodo podaljšale, opozarjajo zobozdravniki. FOTO: Dejan Javornik/DELO
30. 3. 2023 | 09:09
30. 3. 2023 | 11:09
7:42

V nadaljevanju preberite:

Z novim letom so ukinili doplačila za strojno obdelavo koreninskih kanalov (endodontska storitev), zobozdravnikom pa ne bo uspelo pokriti vseh stroškov. Tako bodo zobozdravstvene ambulante s tovrstnimi storitvami morale del stroškov kriti iz lastne blagajne. Posledično jih ne bodo več mogli izvajati znotraj javne mreže oziroma bodo preusmerjali paciente na nadaljnje zdravljenje k specialistom ali k zdravnikom zasebnikom. Hkrati pričakujejo še večji odhod bolnikov na zdravljenje v tujino, torej se bo začelo dogajati podobno, kot se pri ortodontskem zdravljenju. Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije navajajo, da so za plačevanje omenjenih storitev zagotovili višje cene, zobozdravniki pa opozarjajo, da niso upoštevali realnih stroškov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine