Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

V nizkem startu za komunalne priveze

Na prosti privez je treba čakati desetletje ali več. V prenovljenem Jernejevem kanalu je zdaj na voljo 242 mest.
Vzdolž Kanala sv. Jerneja so minuli mesec namestili dvonivojski leseni mostovž, ki meri dober kilometer. FOTO: Okolje Piran
Vzdolž Kanala sv. Jerneja so minuli mesec namestili dvonivojski leseni mostovž, ki meri dober kilometer. FOTO: Okolje Piran
17. 8. 2024 | 06:00
17. 8. 2024 | 12:48
5:15

V nadaljevanju preberite:

Okolje Piran je v preteklih dneh objavilo javni poziv za 242 prostih mest v prenovljenem Jernejevem kanalu v Seči; na občinski čakalni seznam je sicer že vpisanih 389 prosilcev. Prednost imajo tisti z daljšim bivanjem v piranski občini. Na prosti komunalni privez čaka tudi 526 prosilcev v izolski in 800 v koprski občini.

Vzdolž Kanala sv. Jerneja so minuli mesec namestili dvonivojski leseni mostovž, ki meri dober kilometer. Naložba je znašala 2,7 milijona evrov, ureditev mandrača pa je trajala približno dve leti. To območje je v preteklosti predstavljalo nerešljivo težavo zaradi privezov na črno ter potopljenih in zapuščenih plovil, ki jih zaradi pomanjkljive zakonodaje ni bilo mogoče odstraniti.

V prihodnje ima občina v načrtu še ribiško pristanišče ob Jernejevem kanalu, vendar se zapleta zaradi vprašanja odlaganja izkopanega materiala, kar skrbi podjetje Soline, upravljavca bližnjih solin. To je bil tudi razlog, da je občina izgubila že zagotovljena evropska sredstva za gradnjo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine