Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Han pohitel s podporo Veselu

Predsednik SD je ob presenečenju svojih strankarskih tovarišev podprl Golobovega kandidata za evropskega komisarja Tomaža Vesela.
Tomaž Vesel pravi, da je idealno, da ima komisar podporo celotnega parlamentarnega loka, ni pa nujno. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Tomaž Vesel pravi, da je idealno, da ima komisar podporo celotnega parlamentarnega loka, ni pa nujno. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
9. 5. 2024 | 05:00
6:35

V nadaljevanju preberite: 

V nasprotju s prejšnjo predsednico SD Tanjo Fajon njen naslednik Matjaž Han podpira kandidaturo Tomaža Vesela, kandidata Gibanja Svoboda za evropskega komisarja. Čeprav razprave v organih SD glede Vesela še ni bilo in je predsednikovo stališče v stranki marsikoga presenetilo, pa vsebinskih zadržkov, da postane kandidat koalicije za evropskega komisarja, nimajo.

O Veselu kot kandidatu za komisarja se do zdaj niso pogovorili ne znotraj koalicijskih vrst ne znotraj SD. Namestnica vodje poslanske skupine SD in podpredsednica stranke Meira Hot nam je povedala, da o Veselu niso govorili na nobenem organu SD, ne na predsedstvu stranke, pa tudi ne na kolegiju predsednika.

Enako nam je potrdil tudi evropski poslanec in podpredsednik stranke Matjaž Nemec, češ da se v njegovi prisotnosti v stranki niso pogovarjali o podpori Veselu. »Izkušnje nas učijo, da predsednik evropske komisije navadno prosi države, da pri kandidatih za komisarje upoštevajo enakost spolov,« še opozarja Nemec.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine