Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Anton Rop: Politiki znotraj EU bistveno težje ravnajo neumno

Bil je premier ob vstopu Slovenije v EU. Kakšno pot smo prehodili zadnjih 20 let, kaj se je dogovarjal z Berlusconijem in tudi kaj so zamočili premieri za njim?
Anton Rop komentira tudi aktualna dogajanja, med drugim glede pokojninske reforme opozarja, da bo – ne glede, kako postopna bo – posegla predvsem v prvi steber. To pomeni, da bo morala poseči v pravice obstoječih zavarovancev, ki bodo verjetno morali delati dlje in jim bo pokojnina obračunana od daljšega referenčnega obdobja.

FOTO: Črt Piksi
Anton Rop komentira tudi aktualna dogajanja, med drugim glede pokojninske reforme opozarja, da bo – ne glede, kako postopna bo – posegla predvsem v prvi steber. To pomeni, da bo morala poseči v pravice obstoječih zavarovancev, ki bodo verjetno morali delati dlje in jim bo pokojnina obračunana od daljšega referenčnega obdobja. FOTO: Črt Piksi
25. 4. 2024 | 11:00
7. 5. 2024 | 14:23
20:20

V nadaljevanju preberite:

»Ko spremljam dnevno dogajanje v politiki in preigravanja političnih akterjev oziroma političnih strank, sem zelo zadovoljen, da nisem več del aktivne politike,« pravi Anton Rop, ki je bil na čelu slovenske vlade ob vstopu v EU. V svoji karieri je bil tudi minister za delo in za finance, pa tudi predsednik LDS. V pogovoru smo pogledali nazaj pa tudi naprej, med drugim je povedal svoje mnenje glede sprememb, ki jih bo morala prinesti pokojninska reforma. Rop je bil eden tistih nekdanjih ministrov za delo, ki jih je glede reforme za mnenje povprašal aktualni premier Robert Golob. »Če govorimo o obdobju po vstopu v EU, lahko rečemo, da ekonomska politika v krizah ni bila vedno optimalna,« je med drugim ocenil delo svojih naslednikov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine