Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Doslej za samotestiranje 25,7 milijona evrov

Pristojni ocenjujejo ukrep kot učinkovit, saj so le tako lahko šole ostale odprte, doma pa je 1500 otrok.
Kako se izobražujejo otroci, ki so že od 17. novembra doma, pravzaprav ne ve nihče, razen njihovi starši. FOTO: Matej Družnik/Delo
Kako se izobražujejo otroci, ki so že od 17. novembra doma, pravzaprav ne ve nihče, razen njihovi starši. FOTO: Matej Družnik/Delo
10. 2. 2022 | 20:58
10. 2. 2022 | 21:05
5:02

V nadaljevanju preberite:

Ministrstvi za izobraževanje in zdravje ocenjujeta, da je samotestiranje, ki ga učenci in dijaki v šolah izvajajo od 17. novembra lani, učinkovit ukrep, ker so tako šole ostale odprte. Država je lani in letos za samotestiranje otrok in mladostnikov plačala 25,7 milijona evrov.

Še vedno pa je doma 1498 otrok, ker njihovi starši niso dali soglasja za samotestiranje. Na vprašanje, kako je njim zagotovljena pravica do izobraževanja, na ministrstvu odgovarjajo, da so odgovornost prevzeli starši.

»Ukrep obveznega samotestiranja v vzgojno-izobraževalnih zavodih ocenjujemo kot učinkovit, saj omogoča hitro identifikacijo in izolacijo okuženih, kar pripomore k zagotavljanju varnega šolskega okolja in k temu, da šole ostajajo odprte,« odgovarjajo na ministrstvu za izobraževanje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine