Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Dialog med politiki namesto dialoga z državljani

Blejski strateški forum vlada predstavlja kot osrednji dogodek konference o prihodnosti Evrope v Sloveniji, a na njem državljani ne bodo imeli besede.
Je politična razprava na najvišji ravni, kakršne smo vajeni na Bledu, resnično smisel konference o prihodnosti Evrope? FOTO: Uroš Hočevar
Je politična razprava na najvišji ravni, kakršne smo vajeni na Bledu, resnično smisel konference o prihodnosti Evrope? FOTO: Uroš Hočevar
1. 9. 2021 | 06:00
2. 9. 2021 | 08:55
4:56

V nadaljevanju preberite:


Strateški forum Bled (BSF), ki se bo začel danes, bo eden izmed vrhuncev slovenskega predsedovanja svetu Evropske unije. Vlada ga je izpostavila kot ključni dogodek, ki bo v Sloveniji organiziran v okviru konference o prihodnosti Evrope. Toda ob tem se poraja vprašanje, ali je politična razprava na najvišji ravni, kakršne smo vajeni na Bledu, resnično smisel tega vseevropskega posveta.

»Ne vidim organizirane javne razprave o tem, kakšno Evropo si želimo. Blejski strateški forum to zagotovo ni. To ni dialog z državljani,« nam je svoj pogled na to, kako se je vlada lotila izvedbe slovenskega dela konference o prihodnosti Evrope, zaupal neimenovani ­diplomatski vir.

Namen konference o prihodnosti je predvsem prisluhniti evropskim državljanom in njihovim predstavam, kakšna bi morala biti Evropska unija. Toda v Sloveniji ta razprava za zdaj poteka tako rekoč samo med politiki, kljub dejstvu, da si je vlada konferenco o prihod­nosti Evrope izbrala kot eno od prioritet predsedovanja, ki sovpada z večjim delom tega manj kot leto dni trajajočega vseevropskega demokratičnega eksperimenta.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine