Neomejen dostop | že od 9,99€
Pred kratkim smo poročali, da od 7600 obratov s hrano v Sloveniji, torej restavracij, hotelov, zdravilišč in podobnega, le dva ponujata izključno certificirana ekološka živila. Lokalna ekološka hrana je temelj trajnostnega turizma, zato promocija slovenskega turizma kot zelenega meji na zeleno zavajanje. Eden glavnih vzrokov za takšne razmere je pomanjkanje interesa za vključevanje ekoživil v zeleno shemo slovenskega turizma, ki jo oblikuje Slovenska turistična organizacija (STO). V tej sicer napovedujejo prenovo sheme.
Preberite,
- kakšne spremembe predlaga STO,
- koliko restavracij ima oznako Slovenia Green,
- in zakaj ena od dveh v celoti certificiranih ekoloških restavracij pri nas (na ekološkem posestvu Trnulja) ni mogla dobiti oznake Slovenia Green
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji