Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Preohlapni kriteriji: Že samo pet ekoživil je dovolj za znak Slovenia Green

Obvezni kriteriji za restavracije so preohlapni, se zaveda Slovenska turistična organizacija. O zaostritvi se bo posvetovala z gostinci in strokovnjaki.
Restavracija na ekološkem posestvu Trnulja v Črni vasi pri Ljubljani ne more dobiti oznake Slovenia Green, četudi presega zahtevane kriterije glede ponudbe lokalnih ekoloških živil. FOTO: Jože Maček
Restavracija na ekološkem posestvu Trnulja v Črni vasi pri Ljubljani ne more dobiti oznake Slovenia Green, četudi presega zahtevane kriterije glede ponudbe lokalnih ekoloških živil. FOTO: Jože Maček
21. 9. 2024 | 05:00
21. 9. 2024 | 18:02
7:47

V nadaljevanju preberite: 

Pred kratkim smo poročali, da od 7600 obratov s hrano v Sloveniji, torej restavracij, hotelov, zdravilišč in podobnega, le dva ponujata izključno certificirana ekološka živila. Lokalna ekološka hrana je temelj trajnostnega turizma, zato promocija slovenskega turizma kot zelenega meji na zeleno zavajanje. Eden glavnih vzrokov za takšne razmere je pomanjkanje interesa za vključevanje ekoživil v zeleno shemo slovenskega turizma, ki jo oblikuje Slovenska turistična organizacija (STO). V tej sicer napovedujejo prenovo sheme.

Preberite,

- kakšne spremembe predlaga STO,

- koliko restavracij ima oznako Slovenia Green,

- in zakaj ena od dveh v celoti certificiranih ekoloških restavracij pri nas (na ekološkem posestvu Trnulja) ni mogla dobiti oznake Slovenia Green

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine