Neomejen dostop | že od 9,99€
Od 228 ekoloških turističnih kmetij v Sloveniji le ena v celoti ponuja certificirana ekološka živila. Od 7600 obratov s hrano pa jih ima le 17 (0,2 odstotka vseh) na jedilniku ekološka živila bodisi kot sestavine jedi bodisi kot obrok. Od teh sta le dva obrata v celoti certificirana kot ekološka – ekološka kmetija Trnulja in bio hotel St. Daniel. Takšna je slika ponudbe ekološke hrane v slovenskem turizmu, ki se postavlja kot trajnosten oziroma zelen.
Inštitut za ekološko kmetijstvo bo na Agri danes pripravil posvet Se zavedamo pomena lokalnih ekoloških živil v gastronomiji in trajnostnem turizmu? Na njem bo tekla tudi beseda, kako več teh živil vključiti v turistično gostinsko ponudbo.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji