Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Slovenski zeleni turizem brez najbolj zdravih živil

Zelenega turizma ni brez ekoloških živil, a gostincev in Slovenske turistične organizacije ta ne zanimajo.
»Preko krožnika lahko gostu poveš, za kaj se zavzemaš. Lahko imaš vse certifikate, a če mu boš na koncu postregel fižol iz Vietnama, ga ne boš prepričal, da si zelen,« pravi vodja študijskega programa ekološko kmetijstvo Martina Robačer. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
»Preko krožnika lahko gostu poveš, za kaj se zavzemaš. Lahko imaš vse certifikate, a če mu boš na koncu postregel fižol iz Vietnama, ga ne boš prepričal, da si zelen,« pravi vodja študijskega programa ekološko kmetijstvo Martina Robačer. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
26. 8. 2024 | 05:00
26. 8. 2024 | 17:31
10:24

V nadaljevanju preberite:

Od 228 ekoloških turističnih kmetij v Sloveniji le ena v celoti ponuja certificirana ekološka živila. Od 7600 obratov s hrano pa jih ima le 17 (0,2 odstotka vseh) na jedilniku ekološka živila bodisi kot sestavine jedi bodisi kot obrok. Od teh sta le dva obrata v celoti certificirana kot ekološka – ekološka kmetija Trnulja in bio hotel St. Daniel. Takšna je slika ponudbe ekološke hrane v slovenskem turizmu, ki se postavlja kot trajnosten oziroma zelen.

Inštitut za ekološko kmetijstvo bo na Agri danes pripravil posvet Se zavedamo pomena lokalnih ekoloških živil v gastronomiji in trajnostnem turizmu? Na njem bo tekla tudi beseda, kako več teh živil vključiti v turistično gostinsko ponudbo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine