Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Slovenski zeleni turizem brez najbolj zdravih živil

Zelenega turizma ni brez ekoloških živil, a gostincev in Slovenske turistične organizacije ta ne zanimajo.
»Preko krožnika lahko gostu poveš, za kaj se zavzemaš. Lahko imaš vse certifikate, a če mu boš na koncu postregel fižol iz Vietnama, ga ne boš prepričal, da si zelen,« pravi vodja študijskega programa ekološko kmetijstvo Martina Robačer. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
»Preko krožnika lahko gostu poveš, za kaj se zavzemaš. Lahko imaš vse certifikate, a če mu boš na koncu postregel fižol iz Vietnama, ga ne boš prepričal, da si zelen,« pravi vodja študijskega programa ekološko kmetijstvo Martina Robačer. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
26. 8. 2024 | 05:00
26. 8. 2024 | 17:31
10:24

V nadaljevanju preberite:

Od 228 ekoloških turističnih kmetij v Sloveniji le ena v celoti ponuja certificirana ekološka živila. Od 7600 obratov s hrano pa jih ima le 17 (0,2 odstotka vseh) na jedilniku ekološka živila bodisi kot sestavine jedi bodisi kot obrok. Od teh sta le dva obrata v celoti certificirana kot ekološka – ekološka kmetija Trnulja in bio hotel St. Daniel. Takšna je slika ponudbe ekološke hrane v slovenskem turizmu, ki se postavlja kot trajnosten oziroma zelen.

Inštitut za ekološko kmetijstvo bo na Agri danes pripravil posvet Se zavedamo pomena lokalnih ekoloških živil v gastronomiji in trajnostnem turizmu? Na njem bo tekla tudi beseda, kako več teh živil vključiti v turistično gostinsko ponudbo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine