Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Najprej zelo visoke subvencije za sončne elektrarne občin

Že 15. aprila pričakujejo prve vloge občin, ki dobijo kar 730 evrov na kilovat moči sončne elektrarne, zato te elektrarne večinoma ne bodo skupnostne.
FOTO: Tadej Regent/Delo
FOTO: Tadej Regent/Delo
10. 4. 2024 | 13:00
10. 4. 2024 | 15:35
4:58

V nadaljevanju preberite:

Po uredbi o podrobnejših pravilih urejanja prostora za umeščanje sončnih elektrarn bo treba v naseljih na nove ali bistveno prenovljene stavbe in parkirišča s streho, večjo kot tisoč kvadratnih metrov, postaviti sončno elektrarno. Na take strehe, poleg tega pa še na območja cest, železnic, na energetskih lokacijah in zaprtih odlagališčih je sončno elektrarno do enega megavata moči mogoče postaviti brez spreminjanja občinskih prostorskih aktov.

Uredba začne veljati v soboto, 13. aprila, od takrat večinoma gospodarske družbe ne bodo dobile gradbenega dovoljenja za postavitev objektov s strehami, večjimi od tisoč kvadratnih metrov, brez predvidenih sončnih elektrarn. Uredba je tudi nadrejena občinskim prostorskim načrtom, zato občinam za take projekte ne bo treba spreminjati prostorskih načrtov, je povedal minister za naravne vire in prostor Jože Novak.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine