Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Lani smo zavrgli 143.000 ton hrane: več kot polovico gospodinjstva

V društvu Ekologi brez meja opozarjajo na potrebo po povezovanju različnih akterjev za zmanjševanje količine zavržene hrane.
Največ, 53 odstotkov, odpadne hrane je lani nastalo v gospodinjstvih. FOTO: Dejan Javornik
Največ, 53 odstotkov, odpadne hrane je lani nastalo v gospodinjstvih. FOTO: Dejan Javornik
29. 9. 2022 | 06:00
29. 9. 2022 | 11:36
5:26

V nadaljevanju preberite: 

Lani smo zavrgli dobrih 143.000 ton hrane, kar je 0,2 odstotka manj kot leto prej. Kot že leta poprej so največ hrane – več kot polovico – zavrgla gospodinjstva. Zakaj se količina zavržene hrane kljub prehranski draginji pri teh ne manjša, temveč celo veča? Preberite, katere razloge navajajo v društvu Ekologi brez meja, ki se s problematiko zavržene hrane ukvarja že deset let, in katere razloge navajajo na kmetijskem ministrstvu. Oboji tudi o rešitvah za zmanjšanje izgub in odpadne hrane. 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine