Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Lani smo zavrgli 143.000 ton hrane: več kot polovico gospodinjstva

V društvu Ekologi brez meja opozarjajo na potrebo po povezovanju različnih akterjev za zmanjševanje količine zavržene hrane.
Največ, 53 odstotkov, odpadne hrane je lani nastalo v gospodinjstvih. FOTO: Dejan Javornik
Največ, 53 odstotkov, odpadne hrane je lani nastalo v gospodinjstvih. FOTO: Dejan Javornik
29. 9. 2022 | 06:00
29. 9. 2022 | 11:36
5:26

V nadaljevanju preberite: 

Lani smo zavrgli dobrih 143.000 ton hrane, kar je 0,2 odstotka manj kot leto prej. Kot že leta poprej so največ hrane – več kot polovico – zavrgla gospodinjstva. Zakaj se količina zavržene hrane kljub prehranski draginji pri teh ne manjša, temveč celo veča? Preberite, katere razloge navajajo v društvu Ekologi brez meja, ki se s problematiko zavržene hrane ukvarja že deset let, in katere razloge navajajo na kmetijskem ministrstvu. Oboji tudi o rešitvah za zmanjšanje izgub in odpadne hrane. 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine