![Največ, 53 odstotkov, odpadne hrane je lani nastalo v gospodinjstvih. FOTO: Dejan Javornik](https://www.delo.si/media/images/20220928/1291250.width-660.jpg?rev=1)
Galerija
Neomejen dostop | že od 9,99€
Lani smo zavrgli dobrih 143.000 ton hrane, kar je 0,2 odstotka manj kot leto prej. Kot že leta poprej so največ hrane – več kot polovico – zavrgla gospodinjstva. Zakaj se količina zavržene hrane kljub prehranski draginji pri teh ne manjša, temveč celo veča? Preberite, katere razloge navajajo v društvu Ekologi brez meja, ki se s problematiko zavržene hrane ukvarja že deset let, in katere razloge navajajo na kmetijskem ministrstvu. Oboji tudi o rešitvah za zmanjšanje izgub in odpadne hrane.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Berite Delo 3 mesece za ceno enega.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji