V trgovini nastane deset odstotkov odpadne hrane. Večino presežne hrane trgovci vrnejo dobaviteljem ali donirajo, ocenjujejo na Statističnem uradu.
![Trgovci pravijo, da si stalno prizadevajo, da bi bilo živil, ki jih je iz različnih razlogov treba zavreči, čim manj. FOTO: Leon Vidic/Delo](https://www.delo.si/media/images/20200928/785416.width-660.jpg?rev=0)
Galerija
Trgovci pravijo, da si stalno prizadevajo, da bi bilo živil, ki jih je iz različnih razlogov treba zavreči, čim manj. FOTO: Leon Vidic/Delo
- Trgovci zaradi več zadržkov ne razkrivajo podatkov o zavrženi hrani.
- Večino neprodane hrane donirajo ali vrnejo dobaviteljem, ocenjujejo na Statističnem uradu.
- V projektu Donirana hrana so lani razdelili 860 ton presežne hrane.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Berite Delo 3 mesece za ceno enega.
NAROČITE Obstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji