![Legendarna restavracija L'auberge du Pont de Collonges v Lyonu FOTO: Wikipedija](https://www.delo.si/media/images/20220311/1151186.width-660.jpg?rev=1)
Galerija
Neomejen dostop | že od 9,99€
Žensk ni želel videti v kuhinji, pa čeprav se je učil kuhati pri la mère Brazier, Eugénie Brazier, prvi kuharici s tremi Michelinovimi zvezdicami. Bili so drugačni časi in ni ga ubila niti izjava, da ima lepo žensko raje v postelji kot za štedilnikom v restavraciji. »Raje imam ženske, ki dišijo po diorju in chanellu, kot po maščobi,« je izjava, ki mu jo pripisujejo. Paul Bocuse (1926–2018) je bil kuhar, ki je kuharja postavil pred oči javnosti in ga v nasprotju z dotakratno tradicijo spremenil v javno osebo. Najprej je seveda za slavno osebnost postavil kar sebe.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Berite Delo 3 mesece za ceno enega.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji