Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nedelo

»Prepričan sem, da obstaja le eno kuhanje: dobro kuhanje.«

Legendarni francoski chef des chefs Paul Bocuse je bil kuhar, ki je kuharja postavil pred oči javnosti.
Legendarna restavracija L'auberge du Pont de Collonges v Lyonu FOTO: Wikipedija
Legendarna restavracija L'auberge du Pont de Collonges v Lyonu FOTO: Wikipedija
13. 3. 2022 | 18:05
5:47

Žensk ni želel videti v kuhinji, pa čeprav se je učil kuhati pri la mère Brazier, Eugénie Brazier, prvi kuharici s tremi Michelinovimi zvezdicami. Bili so drugačni časi in ni ga ubila niti izjava, da ima lepo žensko raje v postelji kot za štedilnikom v restavraciji. »Raje imam ženske, ki dišijo po diorju in chanellu, kot po maščobi,« je izjava, ki mu jo pripisujejo. Paul Bocuse (1926–2018) je bil kuhar, ki je kuharja postavil pred oči javnosti in ga v nasprotju z dotakrat­no tradicijo spremenil v javno osebo. Najprej je seveda za slavno osebnost postavil kar sebe.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine