Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Knjiga

Kdor kruh deli, se mu v rokah množi

Janez Bogataj se v monografiji Dober kot kruh posveča kulturni dediščini kruha. Pravi, da bi v zvezi z belim kruhom lahko govorili kar o narodnem kompleksu.
Janez Bogataj se v svojem opusu med drugim posveča slovenski gastronomiji, rokodelstvu, kulturni dediščini, turizmu ter šegam in navadam. FOTO: Leon Vidic
Janez Bogataj se v svojem opusu med drugim posveča slovenski gastronomiji, rokodelstvu, kulturni dediščini, turizmu ter šegam in navadam. FOTO: Leon Vidic
14. 11. 2023 | 09:26
3:40

V nadaljevanju preberite: 

Ne naredi kruha moka, ampak roka, nas v začetku monografije Dober kot kruh opomni etnolog Janez Bogataj, ki se v svojem opusu med drugim posveča slovenski gastronomiji, rokodelstvu, kulturni dediščini, turizmu ter šegam in navadam. Tokrat nas popelje v svet kruha – od lokalnih in regionalnih hlebcev, ljudskih modrosti, priprave in peke kruha pa do prazničnega kruha in kruha v šegah.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine