Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmajem spodrsnilo tudi v Beljaku, povrh še grozi kazen zaradi rasizma

Po nedeljskem porazu v Brunicu ljubljansko moštvo brez točk na beljaškem ledu. Gostitelji ogorčeni na Miho Zajca in Tadfeja Čimžarja.
Ko je Miha Zajc v 59. minuti izidi zmanjšal na 2:3, je zadišalo po zasuku, toda točke so nato ostale v Beljaku. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Ko je Miha Zajc v 59. minuti izidi zmanjšal na 2:3, je zadišalo po zasuku, toda točke so nato ostale v Beljaku. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
28. 12. 2021 | 21:59
29. 12. 2021 | 00:16
2:10

Hokejisti Olimpije so po tesnem nedeljskem porazu v Brunicu ostali praznih rok tudi na beljaškem ledu, kjer jih je domači VSV premagal s 4:2 (0:1, 2:0, 2:1; Maxa, Karlsson, Lanzinger, Lindner; Šturm, Zajc).

Podobno kot nazadnje na Južnem Tirolskem so bili Ljubljančani v boju za zmago do konca, tekmo so odprli z vodilnim golom, toda obenem je bil pristop domačega moštva zelo zagnan in tudi napadalen, saj se je to moralo pobrati po nedeljski sramoti v koroškem derbiju, ko je v Celovcu proti gostiteljem izgubilo kar z 1:9.

Toda sramota bi se zdaj lahko pripetila tudi edinemu slovenskemu klubu v tekmovanju, če se bodo kot utemeljene izkazale obtožbe iz beljaškega kluba. Pri tem so namreč ogorčeni nad obnašanjem ljubljanskih napadalcev Mihe Zajca in Tadeja Čimžarja, ki naj bi z opičjim oponašanjem rasistično žalila domačega igralca Dereka Joslina. "Zahtevamo, da se bo ta primer zelo natančno preiskal," je iz kluba že sporočil prvi mož Gerald Rauchenwald, njegove besede pa so že objavili na največjih koroških spletnih portalih.

Že nekaj časa je sicer na dlani,da Olimpija kot novinec v tekmovanju ICEHL vendarle ne more nizati zgolj zmag, po današnjem kolu je padla na še vedno zelo visoko 3. mesto, dobra bera točk iz uvodne polovice sezone ji še naprej ohranja lepe možnosti za končno uvrstitev v ligaškem delu sezone med šesterico in tako tudi zagotovljeno končnico.

Pred zmaji pa je že v četrtek novi zahteven izpit: v domačem Tivoliju se bodo na zadnji tekmi koledarskega leta pomerili s Celovčani, pri katerih zelo vidni vlogi pripadata Roku Tičarju in Andreju Tavžlju. V današnjem kolu so slednji po podaljšku izgubili v Gradcu s 3:4, en gol je za domače moštvo prispeval Ken Ograjenšek.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine