Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Sanjski finiš zmajev za zmago in vrh lestvice

Po reprezentančnem turnirju so ljubljanski hokejisti spet zablesteli in zmagali v Znojmu. Z zelo učinkovito igro so se v alpski ligi predstavili železarji.
Olimpijini hokejisti so se razveselili novih pomembnih točk. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Olimpijini hokejisti so se razveselili novih pomembnih točk. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
16. 11. 2021 | 21:48
16. 11. 2021 | 23:33
1:41

Hokejisti SŽ Olimpije so se po reprezentančnem premoru imenitno vrnili na zmagoviti tir: v Znojmu na češkem jugu so namreč ugnali domače moštvo s 5:3 (0:0, 0:2, 5:1; M. Čepon, Kalan, Tomaževič, Magovac, Leclerc) in ostali na vrhu prvenstvene razpredelnice ICEHL. Zdaj je prednost celo izdatnejša kot ob prekinitvi sezone v razširjeni avstrijski ligi, saj je prvim zasledovalcem iz Szekesfehervarja doma proti Linzu spodrsnilo (2:3), zmaji so jim tako ušli na 4 točke prednosti.

Olimpija se je sicer na ta torkov večer pred 2300 gledalci v Znojmu v zadnji tretjini odrezala z učinkovito predstavo, zelo nezbrana pa je bila v drugem delu ter jo z dvema goloma zaostanka ob razmerju strelov (5:17) še dobro odnesla. V vratih Ljubljančanov je bil tokrat Finec Paavo Hölsä.

Sredo bo trener Mitja Šivic po tej zahtevni tekmi in dolgi vožnji iz Češke namenil svojim igralcem prosto, nato pa se bo začelo odštevanje do prihajajočih velikih dveh tekem v Tivoliju – v petek za točke ICEHL proti Salzburgu, nato pa v torek v domačem prvenstvu z Jeseničani.

Jeseniški kapetan Gašper Glavič je k zmagi v Rittnu prispeval dva gola. FOTO: Leon Vidic/Delo
Jeseniški kapetan Gašper Glavič je k zmagi v Rittnu prispeval dva gola. FOTO: Leon Vidic/Delo

Slednji pa so zablesteli na derbiju 17. kola AHL in gladko na tujem odpravili RItten kar z 8:2 (1:1, 6:0, 1:1; E. Pance, Glavič po 2, P. Rajsar, S. Rajsar, Elo, Ulamec). Naslednji preizkus za železarje bo že v četrtek, ko se bodo v Podmežakli pomerili s Zell am Seejem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine