Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Potop prvakov v New Yorku, hudiči so jo podkurili v prestolnici

Strelci so bili v hokejski ligi NHL izjemno razpoloženi, manj kot šest golov je padlo le v New Yorku, kjer so domači Rangers z visokih 4:0 premagali Tampo.
Mika Zibanejad (na fotografiji) je že do druge polovice druge tretjine dosegel tri gole v Madison Square Gardnu. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Mika Zibanejad (na fotografiji) je že do druge polovice druge tretjine dosegel tri gole v Madison Square Gardnu. FOTO: Bruce Bennett/AFP
J. K., STA
3. 1. 2022 | 07:30
3. 1. 2022 | 09:16
4:39

Mika Zibanejad je z osmim hattrickom v karieri izdatno pripomogel k visoki zmagi New York Rangers nad branilci naslova, ekipo Tampa Bay Lightning. V Madison Square Gardnu so bile vloge tokrat obrnjene: Zibanejad, ki je soigralcu Chrisu Kreiderju podal za številne od skupno 19 golov, kar je največ v ekipi, je tokrat sam izkoriščal podaje Kreiderja, ki mu je podal za vse zadetke, Igor Šesterkin v domačih vratih pa je ustavil vseh 38 strelov za šele drugi »shutout« sezone.

»Prva tekma leta 2022, pa dajmo to obrniti,« se je na račun soigralca, ki se je tokrat izkazal kot podajalec, pošalil Zibanejad. »Njegova igra obsega tudi to. Je strelec, a odlično podaja in moraš biti pripravljen na te podaje. Tako je bilo tudi danes,« je dodal švedski reprezentant, ki ima sicer iranske in finske korenine.

Za Rangers je zadel še Ryan Strome, Adam Fox je dodal dve podaji za tretjo zmago na zadnjih petih tekmah. To je bila druga zmaga Newyorčanov nad Floridčani v treh dneh, potem ko so jih s 4:3 ugnali že po izvajanju kazenskih strelov v petek v Tampi, čeprav tokrat niso mogli računati na udarnega napadalca Artemija Panarina, ki se je znašel v proticovidnih protokolih vodstva lige. Andrej Vasilevski, ki se je vrnil po 12 dneh odsotnosti zaradi potrjene okužbe z novim koronavirusom, je ob tretjem zaporednem porazu prvakov zbral 17 obramb.

Washington kljub porazu ostaja na vrhu

Igralci Washington Capitals so proti New Jersey Devils s 3:4 doma klonili po podaljšku, a z 48 točkami ostajajo na čelu lige. Po točko manj imata moštvi Carolina Hurricanes in Tampa Bay Lightning, s 46 točkami sledijo hokejisti Florida Panthers in NY Rangers. Vsa omenjena moštva, tudi 25. na lestvici New Jersey, so iz vzhodnega dela lige, na zahodnem so s 45 točkami skupno šesti v ligi Vegas Golden Knights. Ti so v Las Vegasu s 4:5 klonili po podaljšku v dvoboju z Winnipeg Jets.

Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja so na osmem mestu zahodne konference in bodo v noči na petek na naslednji tekmi gostili Nashville Predators. Kings so na petem mestu pacifiške skupine s 37 točkami, dve manj ima Winnipeg, peti v centralni skupini. Na prvi tekmi Jets po dveh tednih, pet tekem je bilo odpovedanih zaradi okužb z novim koronavirusom, je odločilni zadetek dosegel Kyle Connor po dveh minutah in 39 sekundah podaljška. Vratar gostov Connor Hellebuyck je zbral kar 42 obramb, Mattias Janmark pa je za Vegas dvakrat zadel v zadnji tretjini, tudi izenačujoči gol devet sekund pred koncem rednega dela.

Hokejisti iz ameriške prestolnice so klonili na domačem ledu. Srečanje je s svojim drugim golom po dveh minutah in 56 sekundah podaljška odločil Švicar Nico Hischier, ki je pred tem še dvakrat podal za zadetek. Damon Severson je za domače dosegel gol in podajo, vratar Mackenzie Blackwood pa je za tretjo zmago v nizu New Jerseyja, vse so bile dosežene z golom razlike, zaustavil 27 strelov gostiteljev.

Dve tekmi sta se končali s 5:1 za goste; Boston Bruins so v Detroitu nadigrali Red Wings, Calgary Flames pa Chicago Blackhawks. Na srečanju v Pittsburghu je bilo 13 golov, Penguins so San Jose Sharks premagali z 8:5. Za osmo zmago v nizu pingvinov sta po tri gole dosegla Evan Rodrigues in Bryan Rust. Igralci Colorado Avalanche so s 4:2 odpravili Anaheim Ducks.




Nedeljski izidi:

New York Rangers : Tampa Bay Lightning 4:0
Detroit Red Wings : Boston Bruins 1:5
Pittsburgh Penguins : San Jose Sharks 8:5
Colorado Avalanche : Anaheim Ducks 4:2
Washington Capitals : New Jersey Devils 3:4 (podaljšek)
Vegas Golden Knights : Winnipeg Jets 4:5 (podaljšek)
Chicago Blackhawks : Calgary Flames 1:5
Arizona Coyotes – Dallas Stars (preloženo)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine