Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Simona Halep je presenetila tudi Johna McEnroeja

Romunka prvič na wimbledonskem prestolu, v finalu je razblinila sanje Serene Williams.
Simona Halep je z odlično igro osvojila svoj drugi turnir za veliki slam. FOTO: Reuters
Simona Halep je z odlično igro osvojila svoj drugi turnir za veliki slam. FOTO: Reuters
13. 7. 2019 | 17:15
13. 7. 2019 | 17:15
3:32
Wimbledon – Romunska teniška igralka Simona Halep je zmagovalka tretjega turnirja za veliki slam v sezoni. V finalu Wimbledona je s 6:2 in 6:2 premagala Američanko Sereno Williams. Za sedmo nosilko iz Constante, ki je poklicna igralka od leta 2006, je to drugi naslov na turnirjih največje četverice po lanskem slavju na OP Francije v Parizu.

»Nikoli še nisem igrala bolje. To je bila moja najboljša predstava,« je po dvoboju priznala igralka iz države, v kateri nimajo niti enega travnatega igrišča. »Serena mi je bila vedno vzor in navdih, zato sem ji hvaležna,» je dodala o tekmici.

Sedemintridesetletna Williamsova, ki ji ni uspelo ujeti rekorda Avstralke Margaret Court s 24. zmago na turnirjih za grand slam, je izgubila drugi zaporedni finale na sveti travi, lani je bila od nje boljša Nemka Angelique Kerber, tako da je ostala pri sedmih wimbledonskih zmagoslavjih; zadnjega je dosegla leta 2016.

Williamsova in deset let mlajša Halepova sta sicer odigrali enajst medsebojnih dvobojev: na devetih je zmago slavila Američanka, na dveh pa Romunka. Ta je bila danes precej natančnejša, saj je v 56 minutah, kolikor je trajal dvoboj, naredila le tri neizsiljene napake, nerazpoložena Američanka pa kar 26.

»Igrala je izjemno. Ko nekdo igra tako dobro, mu lahko le čestitaš in ga pohvališ,« je dejala Williamsova in nekoliko popihala tudi na dušo navijačev. »Sama se moram še naprej truditi, boriti in uživati v športu. Všeč mi je tukaj, vedno je zabavno in rada igram pred vami.«

Serena Williams ostaja pri 23 zmagah na velikih turnirjih v karieri. FOTO: AFP
Serena Williams ostaja pri 23 zmagah na velikih turnirjih v karieri. FOTO: AFP

 

Igro je prilagodila na travo


V prvem nizu je Halepova tekmici odvzela servis v prvi in tretji igri, v drugem pa v peti in sedmi igri. Romunka, ki ima skupno 19 turnirskih zmag, je za zmago dobila približno 2,6 milijona evrov, Williamsova, ki je na poti do finala izločila tudi Slovenko Kajo Juvan, pa za poraz v finalu približno 1,3 milijona evrov.

Halepova je priznala, da je bila pred finalom malce živčna. »Imela sem nekaj želodčnih težav, preden sem stopila na igrišče. Toda potem sem se osredotočila na svoje delo. S tem sem uresničila sanje moje mame. Pri desetih letih mi je rekla, da če si želim kaj narediti v tenisu, naj zaigram v finalu Wimbledona,« je še povedala nova zmagovalka, ki je nekoliko prilagodila igro za travnato podlago.

»Nekoliko sem spremenila igro, da bi dobila več dvobojev na travi. Letos sem se počutila, kot da lahko več naredim z žogico in komaj čakam, da se vrnem naslednje leto,« je zaključila Romunka.

Halepova je presenetila tudi legendarnega Američana Johna McEnroeja. »Vem, da je izjemna in v tem obdobju kariere tudi bolje telesno pripravljena od Serene. Toda nisem si mislil, da jo bo tako prestrašila. Serena se je zdela v šoku, nisem si mislil, da se ji to lahko pripeti ob vseh izkušnjah. Halepova jo je popolnoma nadigrala. To sploh ni bil dvoboj,« je za BBC povedal trikratni zmagovalec Wimbledona.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine