Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Novak Đoković se je vrnil domov, letališče zapustil brez izjave

Po enajstdnevni kalvariji v Avstraliji in izgubljeni pravni bitki za nastop v Melbournu je srbski teniški zvezdnik pristal v Beogradu.
Novak Đoković je ob 12.18 pristal na letališču Nikole Tesle. FOTO: Christopher Pike/Reuters
Novak Đoković je ob 12.18 pristal na letališču Nikole Tesle. FOTO: Christopher Pike/Reuters
17. 1. 2022 | 11:15
17. 1. 2022 | 14:40
2:22

Novak Đoković je že pristal v Beogradu. Po enajstdnevni pravni bitki in izgonu iz Avstralije, kjer bi moral na prvem letošnjem velikem slamu v Melbournu braniti naslov in se potegovati za že desetega, se je prek Dubaja, kjer ga je pozdravila skupina srbskih navijačev, vrnil v domovino.

Iz načrta ob vrnitvi na staro celino je zmagovalec dvajsetih velikih slamov, kolikor jih imata tudi Rafael Nadal in Roger Federer, črtal krajši postanek v Marbelli, kjer se je po selitvi iz Monte Carla ustalil z družino.

Šampionski sprejem

V Beogradu so za najboljšega teniškega igralca na svetu pripravili »šampionski« sprejem. Navijači, ki so se zbrali pred letališčem Nikole Tesle, mahajo s srbskimi zastavami in vpijejo: »Nole, Nole, ti si naš šampion!« Kakor pišejo Srbi, je Đokovića na letališču pričakalo več kot trideset predstavnikov medijev iz vsega sveta. Toda Novak se jim je izognil. Medtem naj bi brez izjave za javnost zapustil letališče.

Srbski teniški igralec Dušan Lajović, ki je v današnjem uvodnem krogu turnirja za grand slam v Melbournu po hudem boju s 6:3, 4:6, 6:1, 6:7 (6) in 6:1 strl odpor Madžara Martona Fucsovicsa, je zmago posvetil Đokoviću.

Navijači so Novaka Đokovića pričakali s srbskimi zastavami. FOTO: Andrej Isakovic/AFP
Navijači so Novaka Đokovića pričakali s srbskimi zastavami. FOTO: Andrej Isakovic/AFP

Srbija in večina državljanov je odločitev avstralskih oblasti, da je necepljeni Đoković nevarnost za javno zdravje, zaradi česar je moral tudi zapustiti Avstralijo, odločno podprla svojega največjega športnega junaka. Povrhu mu grozi še prepoved obiska države za prihodnja tri leta.

V Srbiji, vključno s predsednikom države Aleksandrom Vučićem in predsednico vlade Ano Brnabić, so prepričani, da je Đoković žrtev politike. V Avstraliji bodo maja parlamentarne volitve, na katerih se bo zdajšnji premier Scott Morrison potegoval za četrti mandat, poroča STA. Novak je sicer kršil tudi srbska pravila o izolaciji, saj je bil 16. decembra pozitiven na testu za koronavirus.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine