Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Novo leto, nove skrbi za Uroša Bregarja

Pri Krimu Mercatorju na seznamu poškodovanih še Zulićeva in Tsakaloujeva. Še dva tedna do ene ključnih tekem v ligi prvakinj.
Glavna organizatorica igre Nina Zulić si je poškodovala koleno in bo izpustila mesec dni. Foto Uroš Hočevar
Glavna organizatorica igre Nina Zulić si je poškodovala koleno in bo izpustila mesec dni. Foto Uroš Hočevar
12. 1. 2019 | 10:00
4:16
Dober mesece je minil od nastopa slovenskih rokometašic na euru v Franciji. Sladko zmago proti Rusiji je za konec vpisalo tudi devet članic Krima Mercatorja in trener Uroš Bregar, ki so po novem letu znova zavihali rokave, konec meseca bodo začeli drugi del lige prvakinj, v katerem bodo lovili četrtfinale.

Veliko bo odvisno že od prve tekme, ki bo 26. t. m. na Kodeljevem proti norveškemu Kristiansandu, enemu od tekmecev v skupini 2, v kateri se bodo krimovke merile tudi s SCM iz Bukarešte in Ferencvarosem. V drugi del so prenesle tri točke in zasedajo četrto mesto, ki še vodi med najboljšo osmerico. V zimskem premoru so se zgodile nekatere spremembe, Aneja Beganović, ki se je izkazala na EP, si je novo službo našla v Nantesu.



Tako je Krim ostal zgolj z Olgo Perederij na mestu krožne napadalke, saj je novinka Nataša Ljepoja izgubljena do konca sezone. V klubu so želeli pripeljati Manco Jurič, vendar je Ajdovščina ni izpustila. Je pa ekipo okrepila reprezentantka Lea Kranjc, ki lahko po sili razmer igra tudi na črti. Prišla je iz Zagorja, ki se je pred dnevi zaradi nakopičenih dolgov odločilo za izstop iz slovenske lige, in to le dve leti in pol, odkar je osvojilo naslov državnega prvaka!
 

Škoda za Zagorje


»Seveda nam je žal za Zagorje, Krim tudi doma potrebuje konkurenčnega tekmeca, to je bila slaba novica,« se nad tujo nesrečo ni naslajala izvršna direktorica Deja Ivanović, ki ima tudi sama precejšnje skrbi zaradi financ, a je zatrdila, da se razmere izboljšujejo, zamude pri plači igralk niso več »gromozanske«, tudi dolg za nazaj se počasi sanira.

Dora Krsnik naj bi prevzela dirigentsko palico od Nine Zulić. FOTO: Tomi Lombar
Dora Krsnik naj bi prevzela dirigentsko palico od Nine Zulić. FOTO: Tomi Lombar


Alja Koren se bo po operaciji kolena vrnila šele marca, zato je toliko bolj dobrodošla novica, da dobro napreduje francoska mamica Marie-Paule Gnabouyou, ki naj bi pokrila vrzel na desnem zunanjem položaju, kjer Krim v prvem delu sezone sploh ni imel levoroke strelke. »Res je, Marie vse bolje deluje, bo naša dodana vrednost v drugem delu,« si od 185 cm visoke temnopolte igralke precej obeta Bregar.
 

Kljubovanje zaščitni znak


Krim je v prvem januarskem tednu odigral turnir regionalne lige v Srbiji ter premagal črnogorski Rudar (28:22) in Jagodino (25:15), na prijateljski tekmi pa izgubil proti Budućnosti (23:26). Ljubljančanke ta vikend gostijo tretji turnir v sezoni, včeraj so se pomerile z Rudarjem, jutri jih na Galjevici čaka tekma z Budućnostjo (14.45).

Uroš Bregar čaka dan, ko bo imel na voljo vse igralke. FOTO: AFP
Uroš Bregar čaka dan, ko bo imel na voljo vse igralke. FOTO: AFP


To bo že nekakšna generalka pred spopadom z Norvežankami. Toda ob misli nanj se Bregarju zresni obraz, v treh letih, odkar je trener Krima, praktično ni imel popolne postave, smola pa se ga drži tudi v letu 2019. Poškodovala se je glavna organizatorica igre Nina Zulić, ki je ne bo en mesec, na reprezentančni akciji z Grčijo si je prstanec na desni roki zlomila Lamprini Tsakalou in bo skoraj zagotovo izpustila prvo tekmo, še naprej koleno nagaja Tamari Mavsar ...

»Kot zakleto. Če bi imeli vse igralke, bi gotovo bili resni kandidati za izločilne boje, tako pa ne vem, kako realna so ta pričakovanja. Po finančnem vložku vsekakor utopična, ampak v preteklosti smo že dokazali, da dobro kljubujemo najboljšim, kar je naš načrt tudi v tej pomladi,« se malodušju ne bo vdal »Bregi«, ki bo 22. februarja dopolnil 40 let.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine