Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Izjemna zmaga Krima za potrditev preboja v glavni del

Ljubljanske rokometašice so v četrtem kolu lige prvakinj s 27:20 (14:10) odpravile Podravko Vegeto.
Lamprini Tsakalou je bila s šestimi goli najučinkovitejša pri zmagovalkah. FOTO: Blaž Samec/Delo
Lamprini Tsakalou je bila s šestimi goli najučinkovitejša pri zmagovalkah. FOTO: Blaž Samec/Delo
J. P.
3. 11. 2018 | 21:24
3. 11. 2018 | 21:38
3:11
Ljubljana – Rokometašice Krima Mercatorja so v novi sezoni lige prvakinj popolne gospodarice domačega parketa na Kodeljevem. V četrtem kolu so ponovile scenarij iz drugega in ponovno zmagale z zelo prepričljivih 27:20, le da je pred tremi tedni padel nemški Thüringer, danes pa hrvaška Podravka Vegeta. Ljubljančanke so zdaj same na drugem mestu skupine C z dvema zmagama, enim neodločenim izidom, enim porazom in petimi točkami. Točko več in tekmo manj ima madžarski Györ.


Delni izid 9:1


Ekipi sta si nasproti stali že v prejšnjem kolu pred dvema tednoma, v Koprivnici sta se razšli z delitvijo točk (27:27). Tokrat so bile varovanke Uroša Bregarja enako učinkovite kot tedaj, so pa zamašile vse luknje v obrambi, tako da niso gostje z izjemo uvodnih 1:0 niti enkrat vodile. Ljubljančanke so se hipoma izdatno odlepile (10:4), na polčas odnesle štiri zadetke naskoka (14:10), v nadaljevanju sicer dopustile, da se je Podravka približala zgolj na zadetek zaostanka (17:18), a takoj vrnile udarec z neprebojno obrambo in delnim izidom 9:1.

Tudi Tjaša Stanko je bila med najbolj razigranimi na parketu. FOTO: Blaž Samec/Delo
Tudi Tjaša Stanko je bila med najbolj razigranimi na parketu. FOTO: Blaž Samec/Delo


Dobra popotnica za Györ


Najučinkovitejša pri zmagovalkah je bila Grkinja Lamprini Tsakalou s sedmimi goli. Krimovke so si, ne glede na razplet preostalih dveh kol, že zagotovile napredovanje v glavni del elitnega klubskega tekmovanja stare celine, v katerega se uvrsti trojica klubov iz sleherne skupine. Prihodnjo soboto čaka serijske slovenske šampionke najvišji možen izziv – na Kodeljevo bodo prišle Madžarke, proti katerim bodo skušale gostiteljice dražje prodati svojo kožo kot prejšnjič, ko so izgubile za kar 16 golov (23:39).


KRIM MERCATOR : PODRAVKA VEGETA 27:20 (14:10)


Krim Mercator: Gnabaouyou, Mavsar 2 (1), Krsnik, Vojnovič, Barič 5, Stanko 5, Marinček Ribežl, Zulič 1, Tsakalou 6, Vučko, Žabjek, Amon 2, Perederi 1, Ristovska 5 (1).

Podravka Vegeta: Tučaković, Zadravec, Turk 3, Holesova 2, Karlovčan, Popović, Milošević 1, Džono, Milosavljević 5, Risović, Franušić, Ečimović, Čigirinova 1 (1), Ihneva 2, Debelić 2, Ježikava 4.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (2), Podravka Vegeta 1 (1).

Izključitve: Krim Mercator 8, Podravka Vegeta 8.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine