Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Krim nekonkurenčen v Franciji

Metz je s 33:27 premagal slovenske prvakinje, bivša krimovka Tjaša Stanko je zabila osem golov za gostiteljice.
Oceane Sercien Ugolin je dosegla šest golov za Krim. FOTO: Blaž Samec
Oceane Sercien Ugolin je dosegla šest golov za Krim. FOTO: Blaž Samec
P. Z., STA
10. 10. 2020 | 17:47
10. 10. 2020 | 19:44
4:01
Rokometašice Krima Mercatorja so doživele visok v poraz na tretji tekmi EHF lige prvakinj. Metz je bil boljši s 33:27 (19:11). Prihodnji teden bo gostil nemški Bietigheim.

Pri Metzu je bila najboljša strelka bivša krimovka Tjaša Stanko z osmimi goli, pri Krimu sta jih po 6 dosegli Francozinja Oceane Sercien Ugolin in Matea Pletikosić, ampak ekipa trenerja Uroša Bregarja ni bila konkurenčna francoskim tekmicam, hitro je zaostala in do konca ni našla stika.



Razlika bi lahko bila še višja. Obramba je bila na zelo nizki ravni, bržčas je to posledica tudi 10-dnevne karantene zaradi covida-19, med katero Krim ni smel trenirati.

Gostje so vse možnosti za ugoden izid zapravile že po prvi polovici tekme. V tem obdobju so bile za razred ali dva slabše od 23-kratnih francoskih prvakinj, kjer od letošnje sezone igra tudi Stankova. Mariborčanka, ki je v prvem polčasu dosegla šest golov, se je skupaj s svojimi soigralkami dobesedno poigravala z Ljubljančankami, ki so že v enajsti minuti zaostajale za štiri gole (2:6).

Uroš Bregar ni mogel spremeniti poteka tekme. FOTO: Harald Tittel/AFP
Uroš Bregar ni mogel spremeniti poteka tekme. FOTO: Harald Tittel/AFP


Ljubljanska minuta odmora ni zaustavila naleta domačih rokometašic. Francozinje so še naprej brez posebnih težav prebijale porozno obrambo slovenskih prvakinj in iz nasprotnih napadov kaznovale njihovo neorganizirano igro v napadu, najnižjo točko pa so gostje dosegle v končnici prvega polčasa, ko so dvakrat zaostale za osem golov (10:18 in 11:19).

Bregarjeve varovanke so solidno odprle drugi polčas in se gostiteljicam približale na pet golov (16:21). Po minuti odmora 37-letnega domačega trenerja Emmanuela Mayonnada, ki je tudi selektor Nizozemk, sicer svetovnih prvakinj z lanskega zaključnega turnirja na Japonskem, pa se je vrnil film tekme iz prvega polčasa. Igralke Metza so bile znova za razred boljše, v 51. minuti so Ljubljančankam ušle na enajst golov (21:32) in jasno je bilo, da bosta točki ostali v Metzu.

»Začeli smo s slabo izvedenim strelom iz sedmih metrov. Rešitev, do katerih smo prišli med dvobojem, nazadnje nismo realizirali. V obrambi tokrat nismo imeli razpoložene vratarke Jovane Risović, ki je bila na uvodnih tekmah ena naših ključnih posameznic. Težavo smo imeli z njihovo zunanjo linijo, ki je nismo mogli zaustaviti. Edina pozitivna stvar, ki bi jo izpostavil, je dejstvo, da smo se borili do konca,« je izjavil trener krimovk Uroš Bregar.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine