Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Dean Bombač: Zelo boli, ampak brez skrbi, pravočasno bom nazaj

Junak zanje tekme Slovenije v kvalifikacijah za SP je na Madžarskem utrpel hud udarec in odšel v bolnišnico. Uroš Zorman bo seznam za OI objavil v ponedeljek.
Dean Bombač jo je skupil na Madžarskem. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Dean Bombač jo je skupil na Madžarskem. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
27. 5. 2024 | 21:56
27. 5. 2024 | 22:40
3:38

Na prvi tekmi finala madžarskega prvenstva med Veszpremom in Szegedom se je hudo poškodoval slovenski rokometni reprezentant Dean Bombač. Kot so sporočili na RZS, si je Koprčan zlomil čeljust in ima pretres možganov, kar je slaba novica za selektorja Uroša Zormana, ki sestavlja reprezentančni mozaik za olimpijske igre v Parizu.

Seznam igralcev za priprave bo Zorman objavil v ponedeljek, 3. junija. »Deki« je bil najboljši igralec na zadnji tekmi v Švici, na kateri si je Slovenija zagotovila nastop na SP. OI naj bi bile zadnje dejanje v njegovi reprezentančni karieri.

image_alt
Levjesrčni Slovenci po Parizu še na mundial, Deki Bombač je spet čaral

Bombač, ki bo v prihodnji sezoni igral za Györ, se je poškodoval že v sedmi minuti srečanja in celo nezavesten obležal na igrišču. Na koncu se je zmage veselil Veszprem s 35:28, za katerega Gašper Marguč ni igral. Za Szeged je Bombačev klubski in reprezentančni soigralec Borut Mačkovšek dosegel štiri gole, Matej Gaber nobenega. Druga tekma bo na sporedu ta petek, morebitna tretja pa v petek.

Dean Bombač se je huje poškodoval, ampak naj bi bil nared za OI. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP
Dean Bombač se je huje poškodoval, ampak naj bi bil nared za OI. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP

»Boli me. Zelo me boli. Zdravniki so rekli štiri do šest tednov, pa bo zaceljeno. Ne vdam se, Pariz so moje sanje in ne bom dovolil, da me to ustavi. Sem optimist,« je za Delo povedal Koprčan, ki je za Slovenijo zbral 129 nastopov in igral že na OI 2012 v Riu.

Zarabec prvak na Poljskem

Na Poljskem je Wisla iz Plocka prekinila niz naslovov rivala iz Kielc, ki je trajal vse od sezone 2011/12. Nove poljske prvake je do zmagoslavja po dveh tekmah finalnega niza vodil slovenski reprezentant Miha Zarabec. Obe tekmi sta bila silno zanimivi, saj so ju odločili streli s sedmih metrov. Zarabca naj bi v Wisli v prihodnji sezoni zamenjal Mitja Janc iz Celja.

Barcelona je osvojila 14. zaporedni naslov španskih prvakov. V soboto je odigrala še zadnjo tekmo, ki jo je dobila z 51:20. Skozi sezono je Barca, pri kateri igrata Blaž Janc in Domen Makuc, dosegla novo rekordno znamko, saj je osvojila 59 od možnih 60 točk.

Na Danskem je Aleks Vlah z Aalborgom začel nastope v finalu tamkajšnje lige. Prvo tekmo je v nedeljo slednji po preobratu v drugem polčasu dobil z 31:26. Slovenski reprezentant je dosegel pet zadetkov. Druga in morda že odločilna tekma sledi v sredo.

V Makedoniji prvak Pelister

V četrtek je na Hrvaškem novi-stari prvak postal Zagreb, za katerega sta igrala Aleks Kavčič in Matic Suholežnik.

Naslova makedonskega prvaka se predčasno veselita tudi reprezentanta Urban Lesjak in Nejc Cehte ter Domen Tajnik. Eurofarm ima pred zadnjim krogom dve točki prednosti pred Vardarjem, ki pa ima slabše razmerje na medsebojnih tekmah.

Deki je v Švici Slovenijo popeljal na SP. FOTO: RZS
Deki je v Švici Slovenijo popeljal na SP. FOTO: RZS

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine