Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Zavrnili pritožbo, brez pariške kolajne za Savška

Po kazni na tekmi v kanuju na divjih vodah sta Benjamin Savšek in vodja slovenske olimpijske odprave Uroš Mohorič vložila pritožbo.
Olimpijski prvak iz Tokia 2020 je bil blizu nove kolajne. FOTO: Bertrand Guay/AFP
Olimpijski prvak iz Tokia 2020 je bil blizu nove kolajne. FOTO: Bertrand Guay/AFP
STA, Š. R.
20. 8. 2024 | 11:43
20. 8. 2024 | 11:44
1:59

Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani je zavrnilo pritožbo, ki sta jo vložila slovenski kanuist Benjamin Savšek in v imenu Olimpijskega komiteja Slovenije vodja slovenske odprave v Parizu, Uroš Mohorič. Odločitev pomeni, da je dokončno obveljal pribitek 50 kazenskih sekund za izpuščena vratca, ki je Savška oddaljil od boja za kolajne.

V slovenskem taboru so pritožbo vložili 9. avgusta, CAS pa je odločitev sprejel 16. avgusta.

Tako kot kanuistu Savšku je na olimpijskih igrah v Parizu tudi kajakašu Petru Kauzerju usodo krojila za slovenski olimpijski tabor sporna sodniška odločitev. Obema so dodelili pribitek 50 kazenskih sekund, slovenska favorita na divjih vodah pa sta ostala brez bojev za kolajne.

Savšek, ki je pred tremi leti v Tokiu postal olimpijski prvak s kanujem, je v Parizu po sodniški odločitvi o 50-sekundnem pribitku ostal prekratek vsaj za bron. Kazen je dobil zaradi namernega odrivanja količka, a Savšek pravi, da tega ni storil namerno.

Arbiter v zadevi Lars Hilliger v razsodbi ugotavlja, da pritožniki niso ustrezno utemeljili očitka, da je bila sodniška odločitev sprejeta v nasprotju z načeloma pravičnosti in nearbitrarnosti. Iz poročila glavnega sodnika na tekmi po mnenju arbitra ni mogoče sklepati, da bi lahko bili razlogi za sprejem njegove odločitve »samovoljni«.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Ne verjemite vražam; naj bo petek, 13., vaš srečni dan.

PREVERITE PONUDBO  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine