Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ženski clasico v Barceloni bo zasenčil moškega

Marčevska tekma četrtfinala lige prvakinj med Barcelono in Realom bi lahko zrušila dosedanji rekord po številu gledalcev na štadionu Camp Nou v tej sezoni.
Nogometašice Barcelone bodo marca uživale močno podporo na štadionu Camp Nou. FOTO: Albert Gea/Reuters
Nogometašice Barcelone bodo marca uživale močno podporo na štadionu Camp Nou. FOTO: Albert Gea/Reuters
F. T.
20. 1. 2022 | 18:30
1:30

Liga prvakov je paradno tekmovanje Evropske nogometne zveze (Uefe), najmočnejše klubsko tekmovanje na svetu in večmesečni športni spektakel, ki mu je v seštevku nemogoče parirati. Toda Uefa ima v rokavu še en adut za prihodnost, saj iz leta v leto narašča tudi priljubljenost ženskega nogometa pod njenim okriljem.

Nogometašice Barcelone bo podpiralo prek 85.000 navijačev

Ne gre le euro 2022 v Angliji, ki bo letošnje poletje pritegnil na štadione prek milijona gledalcev. Tudi ženska liga prvakinj je zanimiva. Marčevska prva tekma četrtfinala lige prvakinj med Barcelono in madridskim Realom bi lahko zrušila dosedanji rekord po številu gledalcev na štadionu Camp Nou v tej sezoni.

V rokah ga drži oktobrska tekma med nogometaši Barcelone in madridskega Reala (1:2; Agüero; Alaba, Lucas), ki si jo je ogledalo 86.422 navijačev katalonskega kluba, toda marca naj bi ženski clasico presegel moškega! Organizatorji so prodali že približno 80.000 vstopnic, zato je sezonski rekord povsem realno ogrožen.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine