Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Srečo imam, da sem se rodil v demokraciji, še nedavno je bilo drugače

Direktor eura 2024 Philipp Lahm v redni kolumni tokrat analizira aktualne izzive v Pekingu, Katarju in drugih športnih prizoriščih, ki burijo duhove.
Tudi Katarci bodo morali konec leta sprejeti nekaj kulturnih kompromisov zavoljo organizacije nogometnega mundiala. FOTO: Ibraheem Al Omari/Reuters
Tudi Katarci bodo morali konec leta sprejeti nekaj kulturnih kompromisov zavoljo organizacije nogometnega mundiala. FOTO: Ibraheem Al Omari/Reuters
Philipp Lahm
10. 1. 2022 | 17:00
7:33

V nadaljevanju preberite:

Evropsko prvenstvo v nogometu leta 1964 je potekalo v fašistični državi. Takrat je španska ekipa zmagala v turnirju na domačem terenu pred generalom Francom. Ko je bilo svetovno prvenstvo leta 1982 dodeljeno Španiji, je bil ta še vedno na oblasti. A ko se je prvenstvo začelo, je bila Španija že demokracija.

Veliki športni dogodki, zlasti nogometni, pritegnejo ogromno pozornosti. Dandanes evropska in svetovna prvenstva zahtevajo, da se vsak, ki sodeluje, seznani tudi z delovnimi pogoji in človekovimi pravicami, torej s Katarjem in Pekingom. Tudi na evropskem prvenstvu euro 2024 v Nemčiji se bomo v Evropi pogajali drug z drugim, kako želimo živeti skupaj. Preberite, kaj meni Philipp Lahm o Pekingu, Katarju in drugih izzivih letošnjega leta. Posameznik ni nemočen in ljudje lahko skupaj naredijo spremembo, ugotavlja Philipp Lahm.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine