Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Srbski vratar spravil žogo za hrbet Jana Oblaka

Madridski Atletico se je z zmago na gostovanju pri Eibarju še utrdil na vrhu lestvice v elitni španski ligi.
Jan Oblak se je s soigralci veselil nove zmage. FOTO: Vincent West/Reuters
Jan Oblak se je s soigralci veselil nove zmage. FOTO: Vincent West/Reuters
M. Š., STA
22. 1. 2021 | 00:40
22. 1. 2021 | 01:08
2:10
Nogometaši madridskega Atletica, pri katerem v vratih blesti slovenski čuvaj mreže Jan Oblak, so šele v izdihljajih tekme osvojili vse tri točke na gostovanju pri Eibarju (2:1). Junak dvoboja je bil Luis Suarez, ki je zabil oba gola za vodilno moštvo v elitni španski ligi.

Potem ko je urugvajski zvezdnik z zadetkom v 40. minuti izenačil na 1:1, je v 89. minuti izvajal še enajstmetrovko in s spodkopanim strelom, tako imenovano panenko, premagal domačega vratarja Marka Dmitrovića za zmago z 2:1. Srbski čuvaj Eibarjeve mreže je sicer dosegel edini gol za domačo ekipo, potem ko je 12. minuti je strelom z bele točke ukanil Oblaka.

Slovenski reprezentančni vratar je moral tako sedmič v tej sezoni španskega prvenstva po žogo v svojo mrežo. Dmitrović je tako postal šele drugi vratar v tem stoletju, ki se je vpisal med strelce v elitni španski ligi. Pred njim je to nazadnje uspelo Nachu Gonzalezu, ki leta 2002 v dresu Las Palmas na tekmi proti Osasuni kar dvakrat zabil z najstrožje kazni.

Atletico se je z novo zmago še utrdil na vrhu prvenstvene lestvice. Ob tekmi manj ima kar sedem točk prednosti pred drugouvrščenim madridskim Realom in že deset pred tretjeuvrščeno Barcelono. V drugi tekmi dneva sta se Valencia in Osasuna razšli z neodločenim izidom 1:1.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine