Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Šporar in Šeško ujela pravo formo, navdušen tudi Kek

Konec tedna sta opozorila nase Andraž Šporar in Benjamin Šeško, ki sta lani sestavljala udarno navezo v napadu slovenske nogometne reprezentance.
Andraž Šporar je ujel odlično formo v Grčiji. FOTO: Instagram
Andraž Šporar je ujel odlično formo v Grčiji. FOTO: Instagram
F. T.
10. 4. 2023 | 20:45
10. 4. 2023 | 20:49
1:39

Konec tedna sta opozorila nase slovenska nogometaša, ki sta v drugem delu lanskega leta sestavljala udarno navezo v napadu slovenske reprezentance. V Avstriji in Grčiji so igrali ligaška derbija, njun razplet pa je razveselil selektorja Matjaža Keka. Salzburg je v tekmi z Austrio resda iztržil le točko (3:3), toda pri tem je zabil dva gola Benjamin Šeško. Igral je vso tekmo, prvič se je vpisal med strelce v 39. minuti za 2:0, v 92. minuti je z bele točke postavil končni izid 3:3.

Salzburg povečal prednosti pred Sturmom

Salzburg je povečal prednosti pred Sturmom na 4 točke, saj je slednji izgubil v Linzu (Tomi Horvat je igral vso tekmo, Jon Gorenc Stanković je bil kaznovan). Pravo navijaško vzdušje je občutil Andraž Šporar, ki je zabil vodilni gol za Panathinaikos v atenskem spopadu z Olympiakosom.

Zeleno-beli so zmagali z 2:0, igral je tudi Adam Gnezda Čerin (do 84.), Benjamin Verbič je navijal s klopi. Na vrhu lige sta AEK in Panathinaikos (po 69), sledi Olympiakos (63). Zanimivo, tako Šeško (13 golov, 2 podaji) kot Šporar (10 + 2) sta v svojih ligah na 4. mestu lestvice strelcev.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine