Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Nekoč začetna enajsterica in dekleta, danes predvsem dekleta

Nogometna kolumna: Jernej Suhadolnik o spremenjenem položaju slovenske nogometne reprezentance v boju za euro 2024 v Nemčiji.
Slovenski nogometni reprezentanci kaže dobro v boju za evropsko prvenstvo v Nemčiji. FOTO: Leon Vidic
Slovenski nogometni reprezentanci kaže dobro v boju za evropsko prvenstvo v Nemčiji. FOTO: Leon Vidic
2. 4. 2023 | 10:40
2. 4. 2023 | 11:03
5:28

V nadaljevanju preberite:

Nekoč so veljala jasna nepisana pravila. Mlajši je »moral« prvi pozdraviti starejšega, starejši je predlagal prehod z vikanja na tikanje, moški je prvi pozdravil žensko, podrejeni pa nadrejenega. Več stoletij je veljalo, da fant vabi na zmenek dekle in da je dvorjenje domena moških, ženske pa so na to odgovorile z (ne)naklonjenostjo. Danes je to pogosto postavljeno na glavo: mlajši ob srečanju s starejšim ne dvigne pogleda, dekle pa lahko pričakuje stik s fantom le prek snapchata.

Podobno je tudi v športu, tudi v nogometu in v slovenski reprezentanci. Z gotovostjo poznamo štiri igralne položaje v začetni enajsterici Slovenije, na katerih so zacementirani Jan Oblak, Jaka Bijol, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Šeško. To je resda mogoče vsaj delno pojasniti, odgovor na to najdete v članku. Preberite tudi, kaj takšen položaj pomeni pred junijskim nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji in komu to bolj ustreza – Sloveniji in selektorju Matjažu Keku ali Fincem in Dancem?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine