Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenci na prisilni počitek, Atletico Madrid v obrambo prvega mesta

Konec tedna pod drobnogledom troboj za španskega nogometnega prvaka. Najtežji izziv pred Janom Oblakom.
Jan Oblak in soigralci bodo v tednu dni sprejeli velika izziva v Andaluziji, saj bodo gostovali pri Sevilli in Betisu. FOTO: Javier Soriano/AFP
Jan Oblak in soigralci bodo v tednu dni sprejeli velika izziva v Andaluziji, saj bodo gostovali pri Sevilli in Betisu. FOTO: Javier Soriano/AFP
3. 4. 2021 | 08:45
3. 4. 2021 | 08:50
4:18
Vrhunski nogomet(aši) ne pozna(jo) oddiha, le nekaj dni po vrnitvi z rekordno dolge akcije evropskih reprezentanc bodo sprejeli nove izzive v svojih klubih. To je odlična novica za navijače na tujem, pred katerimi je super sobota s številnimi derbiji. Danes bodo odločali o nemškem vrhu, jutri še o španskem, v bitki pa sta vpletena tudi slovenska nogometaša.

image_alt
Kek potihem računa tudi na pomoč Avstrije in Madžarske


Bravo vs. Domžale, Aluminij vs. Maribor, Mura vs. Celje, Koper vs. Tabor Sežana in Gorica vs. Olimpija so tekme, ki so konec tedna odpadle zaradi odloka slovenske vlade, s katerim je prepovedala vsa prvoligaška tekmovanja v državi. Po tem merilu Slovenija izstopa kot ena od dveh držav na svetu, edina v Evropski uniji, čeprav opravljajo nogometaši redna testiranja na covid-19 in na tekmah ni navzočih gledalcev.


V Nemčiji celo pozivajo k opravičilu lanske odločevalce


Derbiji konca tedna na tujem. FOTO: Delo
Derbiji konca tedna na tujem. FOTO: Delo
V Nemčiji celo pozivajo lanske odločevalce k opravičilu, saj je prav nogometna družina z rednim testiranjem in doslednim spoštovanjem predpisov dokazala, da na tako previden način ni prišlo do novih okužb s koronavirusom. Ob tem je zanimivo, da gre v primeru današnjih preloženih tekem 1. SNL povečini za pare iz istih statističnih regij. Kako močno bo dodatno prizadet že tako ranjeni slovenski poklicni kolektivni šport, ne ve nihče, gotovo pa bo še težje lovil korak s tekmeci na tujem, kar bo najbrž vidno že v julijskih kvalifikacijah za tri Uefina klubska tekmovanja.

Navijači bodo iskali tolažbo na tujem, v ospredju bosta Španija in Nemčija. Dobra prijatelja in nekdanja soigralca v reprezentanci Jan Oblak in Kevin Kampl bosta imela konec tedna močno različni vlogi. Kampl je nazadnje v majici Leipziga prejel kazen in danes ne bo mogel pomagati klubu v derbiju sezone z Bayernom. To je ključna tekma v boju za solatni krožnik, s katerega zadnjih osem let jedo le Bavarci.

Bayern uživa po 26 kolih (od 34) štiri točke prednosti pred Leipzigom in z morebitno zmago na tleh nekdanje NDR bi začel priprave na Oktoberfest že v začetku aprila. Velja tudi obratno: morebitna zmaga rdečih bikov bi naredila bundesligo za najbolj zanimivo ligaško tekmovanje v Evropi.

Thomas Müller (levo) bo vodil napad Bayerna, kaznovani Kevin Kampl bo stiskal pesti za Leipzig le na tribuni. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Thomas Müller (levo) bo vodil napad Bayerna, kaznovani Kevin Kampl bo stiskal pesti za Leipzig le na tribuni. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters


Leipzig pogreša Kampla, zato bo stavil na španskega asa Danija Olma, nekoč zvezdnika zagrebškega Dinama, gostje bodo iskali pot do cilja brez Roberta Lewandowskega in kaznovanega dvojca Boateng-Davies. Evropski prvak Hansi Flick ima na voljo naoljen stroj, toda, pozor: bodo Gnabry, Coman, Sane in Müller prispevali toliko golov kot poljski ostrostrelec?


Atletico Madrid v tednu dni dvakrat v Sevillo


Morda bo pri nas žel večji interes spopad za španskega prvaka med Atleticom (66 točk), Barcelono (62) in Realom (60). Iberska športno-politična giganta Real in Barça bosta imela lažje delo kot vodilni Atletico. Rdeče-beli bodo sprejeli eno najtežjih gostovanj v sezoni, saj bodo v nedeljo igrali na štadionu četrtouvrščene Seville. Do konca je na voljo še 30 točk, torej je preuranjeno za kakršno koli prejudiciranje razpleta troboja. Toda prav Atletico je pred zanj ključnim tednom. Dvakrat bo obiskal andaluzijsko metropolo, saj ga teden dni pozneje na sosednjem štadionu čaka še Betis.

Le nekaj dni po koncu velikih preizkušenj v majici slovenske reprezentance čaka Jana Oblaka nov zahteven teden med vratnicama Atletica. FOTO: Vincent West/Reuters
Le nekaj dni po koncu velikih preizkušenj v majici slovenske reprezentance čaka Jana Oblaka nov zahteven teden med vratnicama Atletica. FOTO: Vincent West/Reuters


Jutri se bosta merila najboljša vratarja v Španiji. Jan Oblak je v 28 tekmah prejel 18 golov (0,64 gola na tekmo), Yassine Bounou (Sevilla) 16 golov v 24 tekmah (0,67). Ko je Škofjeločan leta 2014 prišel v Madrid, je bil v klubskem kampu na čakanju prav Maročan, ki ga je Atletico nato leta 2016 prodal v Girono.

Upajmo, da Oblak in Bono ne bosta imela svojega večera in bodo v ospredju napadalci … v obeh ekipah mrgoli velemojstrov. Domači bodo stavili na navezo (4-3-3) Ocampos-En Nesyri-Suso, gostje (3-5-2) na južnoameriški par Suarez-Correa, saj João Felix morda ne bo mogel igrati zaradi bolečin v gležnju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine