Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenci k vikingom brez okuženega selektorja, reprezentanco bo vodil Cesar

Nogometne reprezentance jutri na Norveškem ne bo vodil Matjaž Kek, ki je pozitiven na covid-19. Po dveh porazih v ligi narodov nič kaj dobri obeti za Oslo.
Matjaž Kek je bil razočaran nad predstavo v Beogradu. FOTO: Karim Jaafar/Afp
Matjaž Kek je bil razočaran nad predstavo v Beogradu. FOTO: Karim Jaafar/Afp
P. Z.
8. 6. 2022 | 11:02
8. 6. 2022 | 11:49
4:02

Slovenska nogometna reprezentanca je slabo začela Uefino ligo narodov, izgubila je doma s Švedsko (0:2) in v gosteh s Srbijo (1:4), na tretji tekmi v prvem ciklu pa se bo jutri na Norveškem morala znajti brez selektorja Matjaža Keka, ki se je okužil s covidom-19.

image_alt
Spopad z Norveško za ene kot naročen, drugim povsem odveč

Kot so na NZS pojasnili na današnji novinarski konferenci pred letom v Oslo, je bil selektor pozitiven na PCR-testu. Mariborčan ima blažje simptome je že v izolaciji, namesto njega pa bo nogometaše na tekmi proti Norveški (20.45) vodil pomočnik Boštjan Cesar. Kek je bil vidno nezadovoljen zlasti s tekmo v Beogradu, kjer je bil pristop večine igralcev pod pričakovanji. Vse glasnejši so tudi pozivi po njegovem odstopu.

Jan Oblak verjame v vzpon Slovenije. FOTO: Jure Makovec/AFP
Jan Oblak verjame v vzpon Slovenije. FOTO: Jure Makovec/AFP

Oblak: Od besed k dejanjem

Na novinarski konferenci na Brdu sta govorila kapetan in nadomestni selektor Cesar. »Čaka nas težka tekma. Pričakovanja so taka, da pokažemo, kar je treba. V prvi vrsti to, kar ponavljamo, red, disciplino in borbenost, da bomo taktično stali, kot je treba proti ekipi, kot je Norveška, ki je zmagala na obeh tekmah. A verjamem v dobro igro in dober rezultat,« je, kot je povzela STA, povedal Oblak in se dotaknil dogodkov po tekmi s Srbijo: »Kar nekaj sestankov je bilo po Beogradu, veliko smo se pogovarjali, glasu nismo povzdigovali, saj tudi to ne pomaga v določenem trenutku. Vsak je lahko povedal, če ga kaj moti, če bi kaj spremenil. Veliko igralcev je povedalo določene stvari, upam, da bo to pomagalo. Doslej so bili vsi bolj tiho in se držali zase. Treba je pač povedati, kaj koga muči, kaj je narobe in potem stvari spremeniti na igrišču. Kot ekipa smo v garderobi in drugje v redu, na igrišču pa ne štima. Upam, da se bo to spremenilo, s komunikacijo med nami bo to lažje. Še vedno zaupam ekipi, vsi držimo skupaj, želimo najboljše, toda to ni dovolj. Pomembno je to, kar daš na igrišču. Besede ne bodo veliko spremenile. To, kar govorimo že nekaj let, je treba pokazati, ne le o tem govoriti.«

Boštjan Cesar (desno) bo vodil Slovence na Norveškem. FOTO: Jure Eržen
Boštjan Cesar (desno) bo vodil Slovence na Norveškem. FOTO: Jure Eržen

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine