Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Olimpija in Celje navdušujoča tudi v Evropi, sedem golov za šest točk

V 2. kolu konferenčne lige slovenska kluba v prvih domačih tekmah premagala favorizirana LASK in Bašakšehir.
Olimpija je v Stožicah nepremagljiva in neprebojna, že četrto tekmo zapored je zmagal brez prejetega gola. FOTO: Leon Vidic/Delo
Olimpija je v Stožicah nepremagljiva in neprebojna, že četrto tekmo zapored je zmagal brez prejetega gola. FOTO: Leon Vidic/Delo
25. 10. 2024 | 05:00
25. 10. 2024 | 06:52
7:29

V nadaljevanju preberite:

Olimpija in Celje sta v velikem slogu izpeljala prvi domači tekmi v konferenčni ligi. Zeleno-beli so bili tekmovalni in požrtvovalni, Celjani pa spektakularni kot le redko kateri slovenski klub v evropskih tekmovanjih. V Stožicah so Ljubljančani zadeli na začetku tekme in ob koncu za rezultatsko zanesljivo zmago z 2:0, državni prvaki pa so napolnili mrežo Bašakšehirja za izjemnih 5:1.

Racionalni in taktično previdni Ljubljančani so s tekmovalno predstavo brez pretiranih potez za užitek in taktično dovršenostjo premagali goste iz Linza. Španski trener Victor Sanchez je dobro ocenil, da se s tekmeci ne smejo spustiti v nenadzorovano telesno dirko, ki bi prinesla preveč tveganja.

»Lahko bi bilo tudi 10:1,« je v evforičnem slogu povedal najboljši igralec tekme v Celju Svit Sešlar, ki je z virtuozno predstavo navdihnil soigralce in je imel glavno vlogo v za Celjane vendarle nenavadni tekmi. Bili so v obrnjeni vlogi kot v slovenski ligi in so tekmecem od prve minute prepustili žogo v posest, sami pa prežali na nasprotne napade.

Kdo so tekmeci v 3. kolu in kdaj?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine