Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Konferenčna liga: Vitoria – Celje 3:0 (2. polčas)

Nogometaši Celja bodo danes debitirali v skupinskem delu evropskih tekmovanj, v prvem kolu konferenčne lige jih čaka gostovanje pri Vitorii v Guimaraesu.
Večina nogometašev Celja še nima evropskih izkušenj, zato bo današnja izkušnja dragocena. FOTO: Mediaspeed
Večina nogometašev Celja še nima evropskih izkušenj, zato bo današnja izkušnja dragocena. FOTO: Mediaspeed
2. 10. 2024 | 15:00
2. 10. 2024 | 18:06
3:48

Slovenski državni nogometni prvaki začenjajo evropsko jesen, ki bi jim lahko prinesla veliko. Žreb je Celju namenil zahtevna gostovanja, na katerih ne bodo v vlogi favorita, to velja tudi za današnji obračun z Vitorio iz Guimaraesa. Na Portugalce imajo Celjani lepe spomine, lani so jih v evropskih kvalifikacijah presenetili, tokrat bo precej težje.

image_alt
(INTERVJU) Albert Riera: Ne delam v vrtcu, želim igralce, ki znajo razmišljati

1. polčas

Gostovanje na Portugalskem se ni začelo po celjskih željah. Moštvo Alberta Riere je pogumno vstopilo v tekmo in vzpostavilo ravnotežje, celo rahlo premoč na igrišču, nato pa je obramba prelahko prvič klonila že v 7. minuti, ko je Kaio Cesar prodrl v kazenski prostor, Matjaž Rozman bi žogo po prvem strelu lahko bolje odbil, a jo je le na nogo Samuja, napadalec Vitorie pa jo je brez težav pospravil v mrežo.

Albert Riera je lahko zadovoljen s pristopom igralcev, z zbranostjo v obrambi nikakor. FOTO: Leon Vidic
Albert Riera je lahko zadovoljen s pristopom igralcev, z zbranostjo v obrambi nikakor. FOTO: Leon Vidic

Nadaljevanje je bilo podobno, Celje je imelo rahlo premoč, obramba pa je bila preveč nezbrana še v 36. minuti, ko je iz igre na desni strani najprej izpadel Nemanič, nato pa še Zec in Gustavo Silva je podajo v kazenski prostor zlahka izkoristil za drugi zadetek na tekmi. Najlepšo celjsko priložnost je zapravil Aljoša Matko, ki nikakor ne najde prave strelske forme v tej sezoni. Po prvem polčasu torej Celje v deževnem Guimaraesu zaostaja z 0:2. 

Napoved tekme

»Zdaj Vitoria zagotovo ve, kdo je Celje, nismo več le ena od ekip iz Slovenije. Imamo lepe spomine, a to je drugačna ekipa, ki si želi veliko posest žoge. Analizirali smo jih in se pripravili na njihove pomanjkljivosti, vemo, kako napasti prostor, ki ga puščajo. Trenirali smo dobro in verjamem, da smo pripravljeni na tekmo,« pravi celjski strateg Albert Riera.

Pritrjuje mu tudi izkušeni vratar Matjaž Rozman, ki v špančevem sistemu rotiranja na mestu vratarja v zadnjem obdobju dobiva več priložnosti, predvidoma naj bi bil Rozman med vratnicama tudi danes v Guimaraesu. »Zdaj bodo bolje pripravljeni na nas, a verjamem, da jih lahko še enkrat presenetimo,« meni Rozman. Celjani sicer od torkovega prihoda na Portugalsko ne bivajo v Guimaraesu, temveč v 45 minut oddaljeni Bragi, velikem tekmecu Vitorie, kjer so imeli v pripravah na tekmo več miru.

Celjani so imeli minuli konec tedna veliko težav na razmočenem igrišču v Stožicah, na Portugalskem jih čaka precej boljša igralna podlaga. FOTO: Leon Vidic
Celjani so imeli minuli konec tedna veliko težav na razmočenem igrišču v Stožicah, na Portugalskem jih čaka precej boljša igralna podlaga. FOTO: Leon Vidic

»Vzdušje v ekipi je super. Kot igralec skozi kariero delaš za to, da prideš na evropski oder. Tega smo si vsi skupaj zares želeli, vsi komaj čakamo tekmo, smo zelo motivirani. Ne želimo si le sodelovati, temveč želimo v Evropi nekaj pokazati. Če nam uspe ponoviti lanski rezultat, toliko boljše. Imamo odgovornost tudi do naših navijačev, do mesta Celja, Slovenije in lige, ki jo bomo zastopali v Evropi,« pa pred tekmo pravi Tamar Svetlin. V moštvu Celja še vedno nista nared poškodovana Mark Zabukovnik in Žan Karničnik, zaradi rdečega kartona proti Pjuniku bo manjkal tudi Mario Kvesić.

Konferenčna liga:
Vitoria – Celje 3:0 (2:0)
Samu 7, Silva 36, T. Silva 62.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine