Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Olimpija samozavestno nad nemškega palčka

Ljubljančani drevi (18.45) v konferenčni ligi igrajo prvo tekmo. Nocojšnji tekmec, bundesligaš Heidenheim, je novinec v evropskih pokalih.
Nogometaši Olimpije so nared za evropsko jesen in lov na evropsko pomlad. FOTO: Jože Suhadolnik
Nogometaši Olimpije so nared za evropsko jesen in lov na evropsko pomlad. FOTO: Jože Suhadolnik
3. 10. 2024 | 05:00
3. 10. 2024 | 07:05
4:38

V nadaljevanju preberite:

Z imenitno popotnico kvalifikacij za konferenčno ligo in tudi izkušnjami iz minule sezone gre Olimpija v konferenčno ligo po nekaj več: napredovanje v evropsko pomlad, med 24 najboljših, ali kar neposredno uvrstitev v osmino finala. Ali so njene ambicije realne, bo deloma razkrila že prva tekma, ki jo bodo zeleno-beli igrali drevi (18.45) v Nemčiji pri Heidenheimu. Lansko odkritje bundeslige prvič igra v evropskih pokalih.

Heidenheimova pravljica in preboj iz amaterske pete lige v najmočnejšo pod taktirko »večnega« trenerja – v tej vlogi je že od leta 2007 – Franka Schmidta je prav z možnostjo nastopa v Evropi dobila še eno sijajno poglavje. Preboj v KL ni bil lahek, švedski Häcken je še šest minut pred koncem povratne tekme držal podaljšek, a je nato še drugič izgubil. Bundesligaški palček je napredoval s 5:3 (2:1, 3:2).

Pet različnih strelcev je razveselilo trenerja, ki je sestavil zasedbo s pretežno nemškimi igralci. Le trije člani prvega moštva nimajo nemškega potnega lista, najmočnejša aduta pa sta mlada napadalca, 18-letni Bayernov up in reprezentant selekcije do 21 let Paul Wanner ter še danes 24-letni Marvin Pieringer. Popolnoma enak strelski izkupiček imata v tej sezoni, po dva gola sta zabila v bundesligi, enega pa proti Häcknu.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine