Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Na krilih polnih stožiških tribun premikajo svoje meje

V kratkih pripravah je glavnina reprezentančne pozornosti namenjena Severni Irski. Povratnik Jasmin Kurtić upa, da bodo še nadgradili tekmo z Dansko.
Jasmin Kurtić je pri Craiovi spet dobil priložnost za igro, nazadnje je odigral vseh 90 minut in bo pomemben člen slovenske zasedbe v boju s čvrstimi Severnimi Irci. Foto Antonio Bronić/Reuters
Jasmin Kurtić je pri Craiovi spet dobil priložnost za igro, nazadnje je odigral vseh 90 minut in bo pomemben člen slovenske zasedbe v boju s čvrstimi Severnimi Irci. Foto Antonio Bronić/Reuters
5. 9. 2023 | 14:30
5. 9. 2023 | 14:36
6:34

V nadaljevanju preberite:

Slovenska izbrana vrsta v zavetju miru, ki ga ponuja gorenjski bazni tabor, snuje udarni načrt za dvoboj s Severno Irsko. Ta nikakor ne bo enostaven, medsebojna statistika ne govori v prid Slovenije, a povratnik v reprezentanco Jasmin Kurtić pravi: »Statistika je tudi zato, da se jo zruši.« Temelj za razhod z neugodno tradicijo bo trdna obramba, njen prvi adut Jaka Bijol pa ima načrt, kako Severno Irsko spraviti na kolena.

Minuli konec tedna je bil v ospredju Benjamin Šeško, dva tehnično dovršena zadetka v le dveh minutah še vedno odmevata v nogometnem svetu, njegov nos za gol pa bo proti Severni Irski prišel še kako prav. Na dosedanjih petih tekmah (štiri uradne in ena prijateljska) nikoli nista padla več kot dva zadetka, trikrat so slavili Otočani, enkrat Slovenci, enkrat pa sta mreži mirovali. 

Izidi v dosedanjem delu kvalifikacij potrjujejo severnoirsko čvrstost, so pa imeli ob treh minimalnih porazih z 1:0 obilico smole. Severna Irska ni le obrambno naravnana reprezentanca, proti Finski so zabeležili 8, proti Danski 6, proti Kazahstanu pa 12 strelov proti golu, a vsakič ostali praznih rok. Proti Kazahstancem so prevladovali še v posesti žoge, nato pa v 88. minuti prejeli zadetek, ki je močno otežil njihovo pot na evropsko prvenstvo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine