Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Manchester United potrdil nakup Brazilca Antonyja

Iz tabora Manchester Uniteda so na zadnji dan prestopnega roka vendarle potrdili, da se jim pridružuje napadalec Ajaxa in brazilske reprezentance, Antony.
Antony je v novi sezoni nizozemskega prvenstva odigral le dve tekmi, a se dvakrat vpisal med podajalce, še enkrat pa je zadel. FOTO: Maurice van Steen/AFP
Antony je v novi sezoni nizozemskega prvenstva odigral le dve tekmi, a se dvakrat vpisal med podajalce, še enkrat pa je zadel. FOTO: Maurice van Steen/AFP
1. 9. 2022 | 11:28
1:44

Po poročanju otoških in svetovnih medijev gre za najdražji prestop letošnjega poletnega prestopnega roka, vreden 95 milijonov evrov, s čimer bi Antony, sicer produkt mladinske šole São Paula, postal četrta najdražja okrepitev kakšnega kluba iz premier league v zgodovini tekmovanja.

Po prihodu argentinskega branilca Lisandra Martineza je novi trener rdečih vragov, Nizozemec Erik ten Hag, iz Ajaxa pripeljal že drugega starega znanca, ki ga je še v minuli sezoni vodil v ligi prvakov oz. nizozemskih državnih tekmovanjih. Iz nizozemske lige je k Unitedu prestopil tudi Feyenoordov bočni branilec Tyrell Malacia, seveda pa je tudi Danec Christian Eriksen, ki je nazadnje nosil dres premierligaškega rivala Brentforda, diplomiral v Ajaxovi nogometni šoli. Poleg obrambnega vezista Casemira, ki je k Unitedu prišel iz vrst madridskega Reala, je Antony že drugi Brazilec, ki je v poletnem prestopnem roku okrepil klub z Old Trafforda.

S prodajo Martineza in Antonyja v Manchester United je Ajax zaslužil okoli 170 milijonov evrov. Samo selitev trenerja Ten Haga na Old Trafford je klub stala dodatne tri milijone evrov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine