Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Angleški velikan je postal Ajaxov bankomat

Za Brazilca Antonyja je Manchester United pristal na plačilo 100 milijonov evrov odškodnine. Iz Amsterdama je za 70 milijonov € prišel tudi Lisandro Martinez.
Antony Matheus dos Santos je nova okrepitev Mancheter Uniteda, ki je to poletje do vrha napolnil Ajaxovo blagajno. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Antony Matheus dos Santos je nova okrepitev Mancheter Uniteda, ki je to poletje do vrha napolnil Ajaxovo blagajno. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
G. N., STA
29. 8. 2022 | 08:50
29. 8. 2022 | 08:50
1:55

Angleški nogometni velikan, Manchester United, se je dogovoril za znesek, ki bi lahko dosegel skoraj 100 milijonov evrov za prestop 22-letnega brazilskega krilnega napadalca Antonyja iz amsterdamskega Ajaxa, je poročala francoska tiskovna agencija AFP, sklicujoč se na poročanje britanskih medijev.

Odgovorni pri Manchester Unitedu so privolili v plačilo 95 milijonov € ter dodatnih 5 milijona € za različne dodatke za prihod mladega Brazilca, poročajo BBC, Sky Sports in drugi britanski mediji. Prestopni rok se bo končal v četrtek.

Po prihodu branilca Lisandra Martineza bo po napovedih 22-letni Antony, s polnim imenom Antony Matheus dos Santos, drugi igralec, ki se bo pridružil trenerju Eriku ten Hagu, ki je zapustil nizozemsko ligo in se pridružil zasedbi s kultnega Old Trafforda.

Letos poleti so se klubu pridružili Tyrell Malacia, Lisandro Martinez, Christian Eriksen in Casemiro, Erik ten Hag pa upa, da bo v svojih vrstah obdržal superzvezdnika Cristiana Ronalda kljub želji Portugalca, da zapusti United, da bi igral v ligi prvakov.

S prodajo Martineza in Antonyja v Manchester United je Ajax zaslužil 170 milijonov evrov. Tudi selitev trenerja Ten Haga na Old Trafford ni bila zastonj, zanj so plačali tri milijone €.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine