Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Manchester City za razred boljši od Bayerna

Za uvod v četrtfinale lige prvakov v Manchestru prepričljiva predstava gostiteljev za zmago s 3:0 proti Nemcem. Milanski Inter boljši v Lizboni.
Takole sta se velike zmage Manchester Cityja veselila Bernardo Silva in Erling Haaland. FOTO: Paul Ellis/AFP
Takole sta se velike zmage Manchester Cityja veselila Bernardo Silva in Erling Haaland. FOTO: Paul Ellis/AFP
STA, S. U.
11. 4. 2023 | 23:17
1:57

Nogometaši v ligi prvakov so začeli četrtfinalne boje. Na tekmi med Manchester Cityjem in Bayernom so domači zmagali s 3:0, na gostovanju pri Benfici pa je Inter slovenskega vratarja Samirja Handanovića slavil z 2:0.

City je bil v prvem polčasu nevarnejši, zvezdnik Erling Haaland je imel prve nevarne priložnosti, pridružil se mu je še Kevin de Bruyne, a je bil vratar gostov Yann Sommer zbran. Ni pa mogel ubraniti strela Rodrija, ki se je v 27. minuti odločil za silovit udarec s kakšnih 20 metrov in žogo poslal tik pod prečko. 

V nadaljevanju so pritisnili tudi Bavarci, pri katerih je v prvem polčasu Leroy Sane zapretil s strelom tik ob vratnici. Isti igralec je imel novo priložnost v 49. minuti, toda nato so se spet prebudili gostitelji, Bernardo Silva je z natančnim strelom od daleč poskrbel za 2:0. In še preden so si Bavarci opomogli, je udaril še Haaland – 3:0.

V Lizboni je za Inter slovenski vratar Handanović dvoboj spremljal s klopi, branil je Andre Onana. Prav Onana se je v 15. minuti izkazal ob strelu Silve z dobro obrambo, v nadaljevanju pa so zablesteli gostje iz Italije in si z goloma Nicole Barelle in Romela Lukakuja z 11 m priborili zmago z 2:0 in tako imenitno izhodišče pred revanšo v Milanu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine