Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kosovo bo po Primožu Glihi vodil Alain Giresse

Nekdanji francoski nogometni zvezdnik Alain Giresse je novi selektor Kosova, je sporočila tamkajšnja nogometna zveza.
Alain Giresse (na fotografiji) je večji del trenerske kariere preživel kot selektor afriških reprezentanc. FOTO: Amr Abdallah Dalsh/Reuters
Alain Giresse (na fotografiji) je večji del trenerske kariere preživel kot selektor afriških reprezentanc. FOTO: Amr Abdallah Dalsh/Reuters
Š. R., STA
23. 2. 2022 | 18:14
23. 2. 2022 | 18:15
1:35

Na tem mestu je Alain Giresse zamenjal Švicarja Bernarda Challandesa, s katerim so se razšli oktobra lani. Novembra je kosovsko reprezentanco začasno na dveh prijateljskih tekmah sicer vodil Primož Gliha. Giresse, ki je kot igralec največji uspeh dosegel leta 1984 z naslovom evropskega prvaka s Francijo, je v sredo prevzel vodenje 109. ekipe Fifine lestvice.

»Počaščen sem, da sem lahko na tem mestu. V Toulousu imam veliko prijateljev s Kosova, dobro sem poznal tudi vašega Fadila Vokrrija, njegova smrt me je zelo prizadela. S Kosovom imam številne vezi in z veseljem sem sprejel povabilo zveze, da postanem selektor,« je za spletno stran Kosovske nogometne zveze (FKK) dejal zdaj 69-letni Giresse. Pogodbo je sklenil do leta 2023.

Po igralski karieri, večino je preživel v dresu Bordeauxa, kjer je s 181 goli na 593 tekmah še vedno najboljši strelec, je kot trener deloval pri Toulousu, pozneje pa je bil selektor afriških reprezentanc Gabona, Malija, Senegala in Tunizije. Giresse se bo v novi vlogi prvič predstavil marca na prijateljskih tekmah s Švico in Burkino Faso.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine