Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hiter koncert Boltove avstralske nogometne epizode (VIDEO)

Nekdanji jamajški šprinterski bog ne bo podpisal pogodbe z moštvom Central Coast Mariners, pri katerem je vadil.
Usain Bolt bo nogometni izziv poiskal drugje. FOTO: Steve Christo/AP
Usain Bolt bo nogometni izziv poiskal drugje. FOTO: Steve Christo/AP
J. P., STA
2. 11. 2018 | 10:02
2. 11. 2018 | 11:12
2:34
Melbourne – Še preden se je zares začela, se je avstralska nogometna avantura nekdanjega jamajškega šprinterskega boga Usaina Bolta končala. Pri tamkajšnjem prvoligašu Central Coast Mariners so namreč javnost obvestili, da so pogajanja o prvi profesionalni pogodbi z osemkratnim olimpijskim zmagovalcem padla v vodo, torej je Bolt končal sodelovanje s kolektivom, pri katerem je bil na preizkušnji. »Hvaležen sem lastnikom kluba, upravi, trenerjem, igralcem in navijačem, zaradi katerih sem se tu počutil tako dobrodošlega. Klubu želim veliko uspeha v nadaljevanju sezone,« je poudaril Bolt, ki si že od lani prizadeva zgraditi nogometno kariero.


Dvajsetkrat premalo


»Klub je z Boltovim zastopnikom iskal možne zunanje poslovne partnerje, da bi zagotovili komercialno rešitev, ki bi ustrezala vsem stranem. Nekaj potencialnih obetavnih partnerjev smo našli, ki pa v za nas razpoložljivem času ne bi mogli zagotoviti potrebnih sredstev,« so sporočili iz kluba, ki je tako potrdil, da se je dejansko zataknilo pri denarju. V iskanje rešitve se je vključila tudi avstralska zveza, toda neuspešno. Prvoligaš je 32-letnemu asu ponudil le delček želenega zneska, avstralski mediji trdijo, da so Usainovi zastopniki iskali pogodbo, ki bi športniku zagotavljala vsaj tri milijone avstralskih dolarjev letno, klub pa je bil pripravljen zagotoviti le 150 tisočakov.

V nogometu se Usain zabava, a mu še manjka kilometrine. FOTO: Steve Christo/AP
V nogometu se Usain zabava, a mu še manjka kilometrine. FOTO: Steve Christo/AP


Odbil malteško ponudbo


Mnogi so Boltov izlet v nogomet videli izključno kot marketing, njegovi zagovorniki pa poudarjajo, da bi utegnil biti zaradi svoje hitrosti tudi odličen nogometaš, še zlasti po tem, ko se je v dobrodelnem dvoboju dvakrat vpisal med strelce. Vendar pa avstralski klub Jamajčana ni vključil v prvo moštvo, saj mu je primanjkovalo osnovne igralne prakse in veščin, da bi se lahko brez težav kosal na ligaški ravni. Pred odhodom v Avstralijo je vadil tudi s prvim moštvom dortmundske Borussie, južnoafriško ekipo Sundowns in norveškim Strømsgodsetom, nazadnje pa je imel na mizi ponudbo malteškega prvoligaša Vallette, a jo je zavrnil z izgovorom, da bo skušal nogometne sanje uresničiti v Avstraliji. Očitno jih ne bo ...

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine