Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Edina Džeka je izbral klub Mihe Zajca

Bosanski nogometni veteran in finalist zadnje lige prvakov v dresu milanskega Interja bo kariero nadaljeval v Turčiji pri Fenerbahčeju.
Najboljši strelec Bosne in Hercegovine Edin Džeko bo po osmih sezonah zapustil Italijo. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Najboljši strelec Bosne in Hercegovine Edin Džeko bo po osmih sezonah zapustil Italijo. FOTO: Molly Darlington/Reuters
G. N., STA
22. 6. 2023 | 11:55
22. 6. 2023 | 11:57
1:26

Bosanski nogometni veteran Edin Džeko, finalist zadnje lige prvakov v dresu milanskega Interja, bo kariero nadaljeval v Turčiji pri klubu slovenskega reprezentanta Mihe Zajca Fenerbahčeju, je sporočil eden od treh največjih klubov v Turčliji in Istanbulu. Dveletna pogodba bo Sarajevčanu navrgla štiri milijone evrov letne plače plus bonusi. 

Glavna naloga 37-letnega napadalca bo ublažiti odhod Ekvadorca Ennerja Valencio, najboljšega strelca turške superlige v minuli sezoni (29 golov), ki se je pridružil Internacionalu v Braziliji.

Džeko, ki je igral za Wolfsburg, Manchester City in Romo ter je bil najboljši strelec bundeslige (2009/10, 22 golov) in serie A (2016/17, 29) je v lanski sezoni za milanski Inter dosegel 14 golov v vseh tekmovanjih.

Fenerbahce, ki je v domačem prvenstvu osvojil drugo mesto za večnim tekmecem Galatasarayem, ni osvojil turškega prvenstva že vse od leta 2014.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine