Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

V Milanu se pleše po črno-modrih taktih

Na mestnem derbiju v Lombardiji prevlada nogometašev Interja: »Izgledali so kot šprinterji na olimpijskih igrah.«
Diamant Edin Džeko (drugi z leve) kljub 37 letom občasno še vedno premore trenutke nogometne genialnosti. Z enim takšnih je Inter povedel v vodstvo. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Diamant Edin Džeko (drugi z leve) kljub 37 letom občasno še vedno premore trenutke nogometne genialnosti. Z enim takšnih je Inter povedel v vodstvo. FOTO: Marco Bertorello/AFP
11. 5. 2023 | 17:00
11. 5. 2023 | 17:28
4:51

»Vsi hudiči tega sveta navijajo za Milan,« je pisalo na transparentu na južni tribuni nabito polnega štadiona San Siro, ki je gostil polfinalni derbi lige prvakov med Milanom in Interjem. Navijači rdeče-črnih so pripravili peklensko vzdušje, nogometaši Interja pa so jim jim odgovorili s hladno prho in si v pičlih 11 minutah tlakovali pot do zmage z 2:0.

Tekme v odločilnih fazah lige prvakov so odličen primer, kako hitro se lahko zasuka trenerjeva usoda. Tako Stefano Pioli kot Simone Inzaghi sta bila letos na udaru kritik zaradi neprepričljivih predstav v domačem prvenstvu, v katerem bi se morala boriti za zmago, a sta v krčevitem boju vsaj za vozovnico za ligo prvakov v naslednji sezoni. Danes Inzaghija slavijo kot vizionarja, na igrišče je poslal enajsterico, ki je šokirala rossonere. 

V taboru Interja so imeli le eno obžalovanje, medtem ko se v taboru rdeče-črnih sprašujejo, kako najti pot iz brezna. A vse tudi zanje v sredinem večeru ni bilo tako črno. 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine