Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

City znova pred Liverpool, Arsenal ujel Tottenham

Branilec naslova angleškega nogometnega prvaka Manchester City je porepričljivo premagal Brighton in se vrnil na vrh lestvice.
Nogometaši Arsenala so po zmagi v mestnem derbiju proti Chelseaju v dobrem položaju za vrnitev v ligo prvakov. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Nogometaši Arsenala so po zmagi v mestnem derbiju proti Chelseaju v dobrem položaju za vrnitev v ligo prvakov. FOTO: Glyn Kirk/AFP
STA
21. 4. 2022 | 08:03
21. 4. 2022 | 08:03
1:41

Nogometaši Manchester Cityja so v zaostali tekmi 30. kroga angleškega državnega prvenstva ugnali Brighton s 3:0 in znova skočili na vrh lestvice, potem ko je za 24 ur prvo mesto prevzel Liverpool po zmagi proti Manchester Unitedu (4:0).

Sinjemodri iz Manchestra imajo tako vnovič točko prednosti pred Liverpoolom (77:76). Varovanci Pepa Guardiole so se v prvem polčasu še mučili z Brightonom, nato pa mu v drugem polčasu nasuli tri gole za zanesljivo zmago. Zadeli so Riyad Mahrez (53.), Phil Foden (65.) in Bernardo Silva (82.).

V zaostali tekmi 25. kroga je v londonskem derbiju Arsenal v gosteh slavil proti Chelseaju s 4:2. V prvem polčasu so topničarji dvakrat povedli pred Eddieja Nketiaha (13.) in Emila Smitha Rowa (27.). Da se je polčas končal z 2:2 pa sta poskrbela Timo Werner (17.) in Cesar Azpilicueta (32.).

V drugem delu je nato Nketiah zadel še drugič (57.), piko na i pa je z uspešno izvedeno enajstmetrovko postavil še Bukayo Saka v drugi minuti sodnikovega dodatka.

Ponovno petouvrščeni Arsenal se je tako točkovno izenačil s četrtim Tottenhamom (57 točk), Chelsea ostaja tretji z 62.

V zaostalih tekmah je Newcastle z 1:0 premagal Crystal Palace, Everton pa je osvojil pomembno točko v boju za obstanek. Tekma z Leicestrom se je končala z 1:1.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine