Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Chelsea stresel jezo nad svetniki, poraza Man. Uniteda in Arsenala

Everton je na prvi sobotni tekmi 32. kola premier league na svojem štadionu premagal Manchester United (1:0). Chelsea povozil Southampton s kar 6:0.
Mason Mount in Timo Werner proslavljata šesti gol v mreži Southamptona. FOTO: Peter Nicholls/Reuters
Mason Mount in Timo Werner proslavljata šesti gol v mreži Southamptona. FOTO: Peter Nicholls/Reuters
Š. R., STA
9. 4. 2022 | 15:25
9. 4. 2022 | 19:59
4:35

Manchester United ostaja pri le eni zmagi na zadnjih sedmih tekmah v vseh tekmovanjih. Po remiju in porazu z madridskim Atleticom, ki je z zmago na Old Traffordu poskrbel za novo hitro slovo od izločilnih bojev lige prvakov, so rdeči vragi s povratnikom Cristianom Ronaldom zaman poskušali streti obrambo Evertona na prvi sobotni tekmi 32. kola premier league. Še več – klub, ki ga kot trener vodi legendarni vezist West Hama, Chelseaja in Manchester Cityja Frank Lampard, je na domačem štadionu Goodison Park v Liverpoolu osvojil vse tri točke po zaslugi zadetka talentiranega 21-letnega napadalca Anthonyja Gordona v 27. minuti.

Everton se je s krvavo potrebno zmago, šele tretjo ligaško pod taktirko Lamparda na deseti tekmi, oddaljil od 18. Burnleyja za štiri točke, potem ko je sredi tedna z omenjenim klubom izgubil pomemben neposredni dvoboj na štadionu Turf Moor. Za United, ki bi lahko vsak hip potrdil dogovor s trenerjem Ajaxa Erikom ten Hagom, je to nov boleč udarec v boju za uvrstitev v ligo prvakov za sezono 2022/23, saj ima na sedmem mestu 51 točk, tri manj kot četrti Tottenham in peti Arsenal, ki je za nameček odigral dve tekmi manj od rdečih vragov, medtem ko imajo spursi v dobrem še eno tekmo.

Toda Arsenalu je že soboto popoldne nepričakovano zdrsnilo pred domačimi navijači, kjer je varovance baskovskega trenerja Mikela Artete ukanil Brighton (1:2). Leandro Trossard je štadion Emirates utišal v 28. minuti, polčas pa se je končal z dramatičnim pregledovanjem VAR-posnetkov, po zaslugi katerih niso priznali izenačujočega gola Gabriela Martinellija v 46. minuti. Enock Mwepu, podajalec pri prvem golu, je nato v 67. minuti kar sam povišal na 2:0, in sicer po prekrasni akciji soigralcev ter strelu z roba kazenskega prostora. Martin Ødegaard je s še enim izjemnim golom v 89. minuti sicer poskrbel za napet finiš, a so galebi zdržali obstreljevanje topničarjev, ki jim tako ni uspelo na lestvici prehiteti najhujših rivalov iz severnega Londona, Tottenhama, medtem ko je Brighton skočil vse do 11. mesta, kjer ima enako število točk (37) kot deveti Crystal Palace.

Cristiano Ronaldo prodira ob vezistu Evertona, Brazilcu Allanu, na štadionu Goodison Park. FOTO: Phil Noble/Reuters
Cristiano Ronaldo prodira ob vezistu Evertona, Brazilcu Allanu, na štadionu Goodison Park. FOTO: Phil Noble/Reuters

Chelsea se je zabaval na sončni obali

Opozorilo madridskemu Realu pred povratno tekmo četrtfinala lige prvakov, prvo so Madridčani v Londonu dobili s 3:1, je v špansko prestolnico z juga Anglije poslal Chelsea. V Southamptonu je bilo v avstrijsko-nemškem trenerskem obračunu Ralph Hasenhüttla in Thomasa Tuchla že po 31 minutah igre na semaforju 0:4. Aktualni evropski prvaki so povedli po akciji Masona Mounta, ki je za vodstvo z 1:0 v osmi minuti zaposlil Marcosa Alonsa. Nato je Mount ravno toliko minut kasneje zadel tudi sam, izid polčasa pa sta v 21. oziroma 31. minuti postavila Timo Werner in Kai Havertz. Svetniki so na glavni odmor odšli celo brez strela v okvir vrat Chelseaja, Hasenhüttl je že v 36. minute iz igre potegnil obrambnega vezista Oriola Romeua in na zelenico poslal Yana Valeryja.

Tuchel je v slačilnici med polčasom pusitl strelca zadnjega gola, rojaka Havertza (zamenjal ga je Christian Pulišić), a na tribuni z gostujočimi navijači je bilo spet veselo že po manj kot štirih minutah nadaljevanja, ko je še drugič v sobotnem popoldnevu zadel Werner. Ponižanje rdeče-belih je bilo popolno, ko je za »teniških« 0:6 pet minut kasneje zadel Mount.

Vedno dlje je od bitke za obstanek tudi Leeds United, ki je za tretjo zmago na zadnjih štirih tekmah visoko slavil v Watfordu (3:0). Londončani imajo do konca sezone na voljo le še sedem tekem, za šest točk pa zaostajajo za 17. Evertonom, pred njimi je s 24 točkami še 18. Burnley. Leedsu, ki ga je po slovesu Marcela Bielse prevzel Američan Jesse Marsch, so zmago prinesli zadetki Raphinhe, Rodriga in Jacka Harrisona v 21., 73. in 85. minuti. 

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine