Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Liverpool opravil nalogo, vajo ponovil Manchester City

V premier league so rdeči na Anfieldu z 2:0 premagali Watford. Z istim izidom pri Burnleyju zmagal branilec naslova, ki bo čez osem dni gostil veliki derbi.
Portugalec Diogo Jota je sanjski teden, v katerem se je z reprezentanco uvrstil na svetovno prvenstvo, začinil še z golom v angleškem prvenstvu. FOTO: Phil Noble/Reuters
Portugalec Diogo Jota je sanjski teden, v katerem se je z reprezentanco uvrstil na svetovno prvenstvo, začinil še z golom v angleškem prvenstvu. FOTO: Phil Noble/Reuters
G. N., P. Z.
2. 4. 2022 | 15:46
2. 4. 2022 | 18:28
2:41

Liverpool je z goloma Dioga Jote (22.) in Fabinha (89., 11-m) odprl ligaški konec tedna v angleškem nogometnem prvenstvu in z začasnim vodstvom na lestvici premier league. Prvak Manchester City je odgovoril z isto mero in se zmago proti Burnleyju vrnil na vrh (De Bruyne 5., Gündogan 25.).

Eden od junakov 22. prvenstvene zmage rdečih v 30. kolu je bil tudi vratar Alisson Becker, ki je v prvem polčasu ubranil veliko priložnost Juraja Kucke. Slovak je v zaključku tekme storil tudi prekršek za enajstmetrovko nad strelcem prvega gola.

Kevin De Bruyne je zgodaj načel mrežo Burnleyja. FOTO: Lee Smith/Reuters
Kevin De Bruyne je zgodaj načel mrežo Burnleyja. FOTO: Lee Smith/Reuters

Manchester City je vprašanje zmagovalca razrešil v prvem polčasu in ima zdaj spet točko prednosti pred Liverpoolom, ki bo prihodnjo nedeljo gostoval na Etihadu v morda ključni tekmi za naslov.

Presenečenje je pripravil Brentford, ki je s 4:1 v gosteh odpravil tretjeuvrščeni Chelsea. Svoj prvi gol je v Brentfordovem dresu dosegel Danec Christian Eriksen, ki se tako sanjsko vrača po lanskem srčnem infarktu.

Vseh pet golov je padlo v drugem polčasu, povedel je Chelsea prek Antonia Rüdigerja, nato pa je dvakrat zadel Vitalij Janelt, po enkrat pa Eriksen in Yoane Wissa. Za Chelsea je bil to prvi poraz proti Brentfordu po letu 1939.

Brighton in zadnjeuvrščeni Norwich sta se razšla z 0:0, Leeds in Southampton z 1:1, Wolverhampton pa je z 2:1 ugnal Aston Villo.

Izidi, 31. kroga:

Sobota:

Liverpool - Watford 2:0 (1:0)

Brighton - Norwich 0:0

Burnley - Manchester City 0:2 (0:2)

Chelsea - Brentford 1:4 (0:0)

Leeds - Southampton 1:1 (1:0)

Wolverhampton - Aston Villa 2:1 (2:0)

18.30 Manchester United - Leicester

Nedelja:

15.00 West Ham - Everton

17.30 Tottenham - Newcastle

Ponedeljek:

21.00 Crystal Palace - Arsenal

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine