Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Barcelona prizadejala Beckhamovemu klubu najhujši poraz v zgodovini

Nogometaši Barcelone so na prvi tekmi ameriške turneje s 6:0 potolkli Inter Miami, čigar solastnik je nekdanji zvezdnik madridskega Reala David Beckham.
V Fort Lauderdalu je peti gol po izvrstni samostojni akciji dosegel nizozemski reprezentant Memphis Depay, ki bo do konca prestopnega roka najverjetneje zapustil klub. FOTO: Michael Reaves/AFP
V Fort Lauderdalu je peti gol po izvrstni samostojni akciji dosegel nizozemski reprezentant Memphis Depay, ki bo do konca prestopnega roka najverjetneje zapustil klub. FOTO: Michael Reaves/AFP
20. 7. 2022 | 12:00
0:29

Floridska ekipa, ki jo vodi Anglež Phil Neville, je tako utrpela najhujši poraz od začetka delovanja leta 2020. Na Interjevem štadionu DRV PNK so miamijsko mrežo Katalonci načeli v 19. minuti prek Pierre-Emericka Aubameyanga, že šest minut kasneje je na 2:0 povišal novinec Raphinha, ki se je izkazal še z dvema asistencama. Zadeli so še Ansu Fati v 41., Gavi v 55., Memphis Depay v 69. in Ousmane Dembele v 70. minuti.

Vse to še pred prvim nastopom zvezdniške okrepitve tega poletja Roberta Lewandowskega, Poljak je tekmo spremljal s tribun in naj bi prvo priložnost dobil že ta konec tedna, ko bo v Las Vegasu na sporedu dvoboj z madridskim Realom.

»To je bila moja prva tekma v vlogi glavnega trenerja, a upam, da tudi zadnja. Xaviju ni bilo lahko in upam, da bodo težave s potnim listom hitro urejene,« je povedal Oscar Hernandez, ki je po težavah z vizumom nadomeščal svojega brata na klopi Barçe.

»Raphinha je vrhunsko krilo. Začne na boku, nato prodre proti sredini in od tam skrbi za nevarnost. Lahko strelja z razdalje in nam pomaga pri 'presingu'. Zelo smo tudi veseli, da se je v pogon vrnil Ansu Fati, to je velika novica. Lewandowski? Njegov prihod za nas predstavlja velik korak naprej v napadu, kjer velja za referenco. Klub se je zelo potrudil, da nam ga je uspel priključiti,« je dodal starejši od bratov Hernandez.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine