Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Barceloni več kot 200-milijonska finančna injekcija

Španski nogometni velikan Barcelona je finančne težave omilil s prodajo 10-odstotnega deleža za trženje televizijskih pravic.
Joan Laporta (levo) je predsednik Barcelone, pri kateri sta člana rokometnega članskega moštva tudi slovenska reprezentanta Blaž Janc in Domen Makuc. FOTO: Albert Gea/Reuters
Joan Laporta (levo) je predsednik Barcelone, pri kateri sta člana rokometnega članskega moštva tudi slovenska reprezentanta Blaž Janc in Domen Makuc. FOTO: Albert Gea/Reuters
30. 6. 2022 | 16:27
1:54

Barcelona je za naslednjih 25 let prepustila trženje 10 odstotkov svojih televizijskih pravic ameriški skupini vlagateljev Sixth Street. Skupina iz San Francisca ima v lasti tudi manjšinjski delež NBA-ekipe San Antonio Spurs in je vložila denar tudi v novi Santiago Bernabeu, štadion madridskega Reala, čigar gradnja še ni končana, v prihodnje pa si lahko Sixth Street v zameno obeta kos denarne pogače, ki bo nastala v španski prestolnici. 

Barcelona bo po poročanju časnika Marca zaslužila 207,5 milijona evrov in se s tem izognila rdečim številkam, ki so zaznamovale zadnje sezone, vseeno pa naj bi bilo to premalo, da bi lahko člansko moštvo, ki ga vodi Xavi hernandez, na tržišču resneje ogrozilo najpremožnejše klube.

»Utrjujemo finančne temelje kluba s potrpežljivo, trajnostno in učinkovito strategijo. Sixt Street odločno podpira nogomet, gre za izkušenega vlagatelja v svetu športa in globalnih medijev, kot parnter bo prinesel pomembna znanja in zmožnosti ter nam v isti sapi omogočal neodvisno vodenje,« je v izjavi za javnost dejal predsednik katalonskega ponosa Joan Laporta, medtem ko se je soustanovitelj podjetja Alan Waxman zavzel, da bo Sixth Street pomagal Barceloni pri utrditvi organizacije in doseganju strateških ciljev.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine